Διατροφή

Εμβόλιο κορωνοϊός διατροφή: Η διατροφή πριν και μετά το εμβόλιο COVID-19 για θωράκιση του οργανισμού και καλή υγεία

Εμβόλιο κορωνοϊός διατροφή: Η διατροφή πριν και μετά το εμβόλιο COVID-19 για θωράκιση του οργανισμού και καλή υγεία

Η διατροφή πριν και μετά το εμβόλιο COVID-19 για θωράκιση του οργανισμού και καλή υγεία

Εμβόλιο κορωνοϊός διατροφή: Ο εμβολιασμός κατά του ιού COVID-19 φαίνεται πως είναι μονόδρομος για να επανέλθει η κανονικότητα. Κάποιες φορές, όμως, μετά το εμβόλιο υπάρχουν παρενέργειες, ωστόσο, η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μέσω αυτού του μηχανισμού την γενικότερα καλή κατάσταση υγείας, άρα και την πιθανή αποφυγή τυχόν παρενεργειών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να είναι πόνος, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Ακόμη, μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση, ναυτία, ρίγη και μυϊκούς πόνους. Βέβαια, αυτά τα συμπτώματα αποτελούν παράλληλα και καλά σημάδια, καθώς φαίνεται πως ο οργανισμός αντιδρά και χτίζει ανοσία. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες μπορεί να είναι οι πιο κατάλληλες διατροφικές επιλογές, που θα ενισχύσουν την υγεία μας και θα μας θωρακίσουν απέναντι σε τυχόν παρενέργειες.

Οι επιλογές στα τρόφιμα

Τσάι από τζίντζερ για τη ναυτία

Το τσάι από τζίντζερ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών προβλημάτων και επίσης η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη. Eδώ υπάρχουν συνταγές για ροφήματα από τζίντζερ.

Αποφυγή αυστηρής δίαιτας και αποτοξίνωσης

Η σύνθεση αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων απαιτούν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, επομένως θα ήταν πιο σωστό να μην κάνουμε την περίοδο πριν και μετά το εμβόλιο κάποια αυστηρή διατροφή.

Υγρά για την ενυδάτωση και βιταμίνη D

Από νερό και τσάι μέχρι ανθρακούχο νερό, πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες υγρών μετά τον εμβολιασμό. Σημαντικό είναι να υπάρχει ικανοποιητική ενυδάτωση και επίσης σημαντική είναι η προστατευτική πρόσληψη ω3 και πηγών ή συμπληρώματος βιταμίνης D -που έχει συσχετιστεί με την άμυνα απέναντι στον ιό-.

Ελληνική διατροφή για αντιφλεγμονώδη δράση

Λίγες εβδομάδες πριν από το πρώτο μας ραντεβού για το εμβόλιο προσέχουμε παραπάνω τη διατροφή μας και ξεκινάμε να τρώμε όσο πιο σωστά γίνεται. Η ελληνική διατροφή είναι γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η διατροφή μας δίνει έμφαση σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιή ωμέγα-3 και μονοακόρεστα λίπη (όπως αυτά στο ελαιόλαδο), ψάρια, πουλερικά, φασόλια και αυγά. Τα γαλακτοκομικά και το κόκκινο κρέας είναι περιορισμένα. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως μια έρευνα διαπίστωσε ότι άτομα άνω των 65 ετών που έτρωγαν πέντε ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είχαν ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση σε ένα πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο σε σχέση με τους συνομηλίκους που έτρωγαν δύο μερίδες ή ακόμα και λιγότερες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Διατροφή στα 20: Θρέψου σωστά βάση την ηλικία σου

Σωστή διατροφή: Tips για σωστές εφαρμογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.