Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο.



Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.

Υλικά:

  • Για τη σαλάτα:
    • 200 γρ. φρέσκος σολομός (filet)
    • 150 γρ. μαρούλι ή ρόκα
    • 50 γρ. παρμεζάνα (σε φλούδες)
    • 100 γρ. κρουτόν (εκ των οποίων μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αν θέλετε)
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Για το dressing:
    • 2 κ.σ. μαγιονέζα
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
    • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
    • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
    • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του σολομού: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τον. Τοποθετήστε τον σε ένα ταψί και ψήστε για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να είναι ψημένος, αλλά τρυφερός. Αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε τον σε κομμάτια.
  2. Ετοιμάστε το dressing: Σε ένα μπολ, αναμίξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και το τριμμένο σκόρδο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
  3. Ανάμειξη υλικών: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέστε το μαρούλι ή τη ρόκα και ανακατέψτε με το dressing ώστε να καλυφθεί καλά το φύλλωμα. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και με προσεκτικές κινήσεις, ανακατέψτε ώστε να μην θρυμματιστεί πολύ ο σολομός.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τη σαλάτα σε πιάτα και πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν.

Αυτή η σαλάτα του Καίσαρα με σολομό είναι νόστιμη, θρεπτική και γεμάτη γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδανική για να σας δώσει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί μία έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν υγιεινές γεύσεις χωρίς πολύ κόπο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι ροδιού: Ενισχύουν την καρδιά και την πέψη;

Κλημεντίνες: Δικαίως αναδεικνύονται ως το φρούτο του χειμώνα

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη

Κανελένια ζεστή σοκολάτα: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατάθλιψη: Πώς η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τον κίνδυνο της

Κατάθλιψη: Πρόσφατες μελέτες σε δίδυμους έχουν προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι η διατροφή, και συγκεκριμένα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία.

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Τι να επιλέξω;

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Η επιλογή μεταξύ αποξηραμένων και φρέσκων φρούτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι διατροφικές ανάγκες, η ευκολία και τα προσωπικά προτιμήματα. Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα,

Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Μαρούλι: Ένας θαυματουργός σύμμαχος για διαβητικούς

Μαρούλι:Πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς. Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Close Icon