Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).

Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση του. Έχει τρυφερή σάρκα με ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών.


              Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το πράσο σε φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν καλά οι πατάτες και τα πράσα με τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα πατάτας και πράσου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήνετε τις πατάτες και τα πράσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Όσο ψήνονται οι πατάτες και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  7. Μόλις ψηθούν όλες οι πατάτες, το πράσο και ο σολομός, σερβίρετε τον σολομό πάνω από το μείγμα πατάτας και πράσου. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σας με σολομό με πατάτες και πράσο! Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με γεύση και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρετε με μια πλευρά από πράσινα φασόλια στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε μια λαχταριστή χωριάτικη ομελέτα

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Τα καλύτερα είδη φαγητού για να ρίξετε την χοληστερίνη σας

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon