Διατροφή

Εγκυμοσύνη καφές: Κάνει καλό η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη καφές: Κάνει καλό η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη καφές: Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν εάν η κατανάλωση καφεΐνης προκαλεί συγκεκριμένα κακά αποτελέσματα εγκυμοσύνης. Εξέτασαν συγκεκριμένα τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι η ηθική που περιβάλλει τις μελέτες για την πρόσληψη καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζει διακριτούς φραγμούς. Θα ήταν ανήθικο για τους ερευνητές να χωρίσουν τις γυναίκες σε ομάδες, να τους δώσουν διαφορετικές ποσότητες καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Αντίθετα, οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που ονομάζεται Μεντελική τυχαιοποίηση (MR) για να εξετάσουν τις γενετικές παραλλαγές που προκαλούνται από την κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καφεΐνη στην εγκυμοσύνη;

Η συγγραφέας της μελέτης Dr. Gunn-Helen Moen εξηγεί: “Χρησιμοποιήσαμε γενετικές αναλύσεις για να μιμηθούν μια τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου, χρησιμοποιώντας οκτώ γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ που προβλέπουν τη συμπεριφορά κατά την κατανάλωση καφέ”. Ο Dr. Brian Power, κλινικός διαιτολόγος και ακαδημαϊκός που δεν συμμετείχε στη μελέτη, σημείωσε επίσης πόσο χρήσιμη είναι αυτή η μέθοδος: “Η ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε μια γενετική προσέγγιση που ονομάζεται Μεντελική τυχαιοποίηση, η οποία χρησιμοποιεί φυσικές γενετικές διαφορές για να προσομοιώσει τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής, για να ελέγξει τις αιτιώδεις επιδράσεις της καφεΐνης στα αποτελέσματα της εγκυμοσύνης. Η χρήση αυτής της ισχυρής γενετικής ανάλυσης μεταξύ ενός μεγάλου πληθυσμού βοηθά στην εξάλειψη της προκατάληψης από τα αποτελέσματα”.

Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν εάν η κατανάλωση καφεΐνης προκαλεί συγκεκριμένα κακά αποτελέσματα εγκυμοσύνης. Εξέτασαν συγκεκριμένα τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των εξής:

  • αποτυχία
  • θνησιγένεια
  • πρόωρο τοκετό
  • ηλικία κύησης
  • βάρος γέννησης

Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν βοήθησαν στον διαχωρισμό της πρόσληψης καφεΐνης από άλλους παράγοντες. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι ο καφές πιθανότατα δεν συμβάλλει σε αποβολές, θνησιγένεια, χαμηλότερη ηλικία κύησης ή πρόωρο τοκετό. Ωστόσο, τα ευρήματα σχετικά με το βάρος γέννησης υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βάρος γέννησης. Αλλά οι συγγραφείς σημειώνουν ότι “το μέγεθος του αποτελέσματος ήταν ασυνεπές”.

 Ο Δρ Moen σημείωσε ότι οι διατροφικές συμβουλές για εγκύους βασίζονται συχνά σε μελέτες παρατήρησης, οι οποίες μπορεί να μην εξετάζουν άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ. ” Τη μελέτη εξέτασε τον καφέ ξεχωριστά και δείχνει ότι δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τον καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δεν βρήκαμε καμία επίδραση της κατανάλωσης καφέ σε αποτελέσματα όπως η θνησιγένεια, η αποβολή ή ο πρόωρος τοκετός”. είπε στο ΜΝΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

2 χρόνια μετά την επέμβαση απώλειας βάρους πριν την προσπάθεια για μωρό

Μπορούν οι εγκυμονούσες να κάνουν ηλιοθεραπεία;

Εγκυμοσύνη - Πώς να διαχειριστείτε τις εξάρσεις άσθματος

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις σεξ για να μείνετε έγκυος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο επικύνδυνη είναι η αυξομείωση βάρους για την υγεία μας;

Φαινόμενο γιο-γιο: Η ορμόνη λεπτίνη μειώνεται καθώς χάνετε βάρος. Όταν τα επίπεδα λεπτίνης μειώνονται αρκετά, αρχίζουμε να νιώθουμε πείνα. Απαντώντας στις περιοριστικές δίαιτες, το σώμα μας επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας για να κρέμεται από αυτά τα θρεπτικά συστατικά για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Cocktails: Αν δε γνωρίσετε τι να κεράσετε τους καλεσμένους σας στο πάρτι σας, δημιουργήστε ένα από τα πιο δροσιστικά cocktails, Mojito φράουλα.