Διατροφή

Διατροφή : Τόσο διάστημα μπορείτε να μείνετε νηστικοί

Διατροφή : Τόσο διάστημα μπορείτε να μείνετε νηστικοί

Διατροφή : Η κατανάλωση τροφής και νερού είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη ζωή. Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια από πηγές τροφίμων και ενυδάτωση από το νερό για να λειτουργήσει σωστά. Τα πολλά συστήματα στο σώμα σας λειτουργούν ιδανικά με ποικίλη διατροφή και επαρκή πρόσληψη νερού καθημερινά.

Η εξάλειψη της πρόσληψης τροφής και νερού για σημαντικό χρονικό διάστημα είναι επίσης γνωστή ως λιμοκτονία . Το σώμα σας μπορεί να υποστεί πείνα μετά από μία ή δύο ημέρες χωρίς τροφή ή νερό. Εκείνη τη στιγμή, το σώμα αρχίζει να λειτουργεί διαφορετικά για να μειώσει την ποσότητα ενέργειας που καίει. Τελικά, η πείνα οδηγεί στο θάνατο.

Αυτές οι μελέτες έχουν αποκαλύψει αρκετές παρατηρήσεις σχετικά με την πείνα:

  • Ένα άρθρο , δηλώνει ότι το σώμα μπορεί να επιβιώσει για 8 έως 21 ημέρες χωρίς τροφή και νερό και έως και δύο μήνες εάν υπάρχει πρόσβαση σε επαρκή πρόσληψη νερού.
  • Οι σύγχρονες απεργίες πείνας έδωσαν πληροφορίες για την πείνα. Μία μελέτη στο Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό ανέφερε αρκετές απεργίες πείνας που έληξαν μετά από 21 έως 40 ημέρες. Αυτές οι απεργίες πείνας τελείωσαν εξαιτίας των σοβαρών, απειλητικών για τη ζωή συμπτωμάτων που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες.
  • Φαίνεται να υπάρχει ένας ορισμένος “ελάχιστος” αριθμός στην κλίμακα δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) για επιβίωση. Σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition , οι άνδρες με ΔΜΣ μικρότερο από 13 και οι γυναίκες με ΔΜΣ κάτω από 11 δεν μπορούν να διατηρήσουν τη ζωή.
  • Ένα άρθρο στο Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν κανονικό βάρος θα χάσουν ένα υψηλότερο ποσοστό του σωματικού τους βάρους και του μυϊκού ιστού γρηγορότερα από εκείνους που είναι παχύσαρκοι όταν λιμοκτονούν κατά τις πρώτες τρεις ημέρες.
  • Σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition , η σύνθεση του σώματος των γυναικών τις καθιστά ικανές να αντέχουν περισσότερο στην πείνα.

  • Το να είσαι σε θέση να ζήσουμε για μέρες και εβδομάδες χωρίς φαγητό και νερό φαίνεται αδιανόητο για πολλούς από εμάς. Σε τελική ανάλυση, μια γρήγορη ή ακόμα και μια ώρα χωρίς τέντωμα και νερό μπορεί να κάνει πολλούς από εμάς ευερέθιστους και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Το σώμα σας προσαρμόζεται στην πραγματικότητα εάν ασχολείστε με βραχυπρόθεσμο γρήγορο ή δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε φαγητό και νερό για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε θρησκευτικές νηστείες και ακόμη και να δοκιμάζουν δίαιτες «νηστείας», όπως η προσέγγιση φαγητού, χωρίς να κάνουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα τους.
  • Χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες χωρίς φαγητό για να αλλάξει το σώμα σας πώς λειτουργεί. Πριν από αυτό, λειτουργεί σαν να τρώγατε τακτικά.

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να πετύχετε τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα

Μπανάνες : Δείτε πότε επηρεάζουν τον διαβήτη και το Σάκχαρο

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το χαμομήλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα ευέλικτο βότανο με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την προώθηση της χαλάρωσης και του καλύτερου ύπνου έως την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος, τη φροντίδα του δέρματος και πολλά άλλα.

Πόσο σημαντικά είναι τα μούρα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου;

Μούρα: Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας μούρων στη διατροφή σας, είτε φρέσκα, κατεψυγμένα ή ως μέρος smoothies, σαλάτας ή επιδόρπιων, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη για την υγεία.

Μια υπέροχη vegan συνταγή με κουνουπίδι

Κουνουπίδι σουσάμι: Δεν χρειάζεστε πολλά και πολύπλοκα συστατικά για μπουκιές από κουνουπίδι με σουσάμι. Πρόκειται για μια Vegan συνταγή, που μπορούν να απολαύσουν όλοι.