Διατροφή

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Διατροφή θαλασσινά: Τολμήστε να εντάξετε τα οστρακοειδή στη διατροφή σας! Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν, ακολουθώντας τις οδηγίες μας για ένα πιάτο με οστρακοειδή, σαφράν και κριθαράκι.

Φτιάξτε αυτό το πιάτο για ένα όμορφο μεγάλο οικογενειακό τραπέζι! Αποτελεί μία καταπληκτική συνταγή, αν και θα σας πάρει ώρα για να τη δημιουργήσετε. Το οστρακοειδή χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα. Αν καταφέρετε και τα πλύνετε καλά, το μεγαλύτερο μέρος της παρασκευής θα έχει γίνει! Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη συνταγή και δε θα χάσετε!

Βάλτε τα οστρακοειδή στη διατροφή σας

Υλικά συνταγής:

  • καλή πρέζα σαφράν
  • 12 στρείδια (περίπου 250γρ)
  • 12 μύδια (περίπου 250γρ)
  • 8 μεγάλες γαρίδες, κοχύλια και κεφάλια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 150ml λευκό κρασί
  • 50ml λικέρ με γλυκάνισο
  • 500ml ζωμό ψαριού
  • 200γρ κριθαράκι
  • μαϊντανός μικρής συσκευασίας, ψιλοκομμένος
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • τραγανό ψωμί, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

  • Βράζετε στον βραστήρα νερό, βάζετε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε πάνω 100ml ζεστό νερό και αφήνετε στην άκρη. Βάλτε τα στρείδια και τα μύδια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό. Τρίψτε τα κοχύλια και απομακρύνετε τυχόν μουστάκια. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τις πλάτες της γαρίδας, μέσα από τα κελύφη, τραβώντας έξω τυχόν μαύρα εντόσθια που βρίσκετε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο πιάτο κατσαρόλας ή σε βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα ασκαλώνια, το σέλερι και το σκόρδο και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε το κρασί και το λικέρ και αφήστε να βράσει. Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό, το σαφράν με το υγρό και λίγο καρύκευμα. Όταν φουσκώσει, χαμηλώσει για να σιγοβράσει και ανακατέψτε με το κριθαράκι. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
  • Προσθέστε τα οστρακοειδή, ξανασκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, οι γαρίδες να ροδίσουν και τα κοχύλια να είναι όλα ανοιχτά (πετάξτε όσα δεν είναι). Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε σε μπολ με λίγο λάδι και τραγανό ψωμί.

Καλή σας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Κυριακή της Απόκρεω: Προετοιμάζοντας το έδαφος για την Καθαρά Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.