Διατροφή

Διατροφή : Τα λαχανικά κάνουν καλό

Διατροφή : Τα λαχανικά κάνουν καλό

Διατροφή : Σε αυτό το άρθρο σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε λαχανικά που πρέπει να περιέχεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα γιατί κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό σου.

Τα λαχανικά είναι από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών ουσιών στον κόσμο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, και είναι καλύτερο να τρώτε πολλούς διαφορετικούς τύπους κάθε μέρα για να μπορείτε να παίρνετε όσες περισσότερες βιταμίνες μπορείτε και να έχετε έναν πολύ υγιεινό οργανισμό και μία τέλεια εμφάνιση.

Σπαράγγι

  • Το σπαράγγι είναι ένα δημοφιλές λαχανικό. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες, αλλά περιέχει βιταμίνη Κ.

Πιπεριές

  • Οι πιπεριές διατίθενται σε διάφορα χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Είναι τραγανά αν και γλυκά, καθώς και μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C .

Μπρόκολο

  • Το μπρόκολο είναι ένα σταυραντό λαχανικό που έχει υπέροχη γεύση ωμό και μαγειρεμένο. Είναι μια εξαιρετική πηγή ινών και βιταμινών C και K και περιέχει αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης σε σύγκριση με άλλα λαχανικά.

Καρότα

Τα καρότα είναι ένα δημοφιλές λαχανικό ρίζας . Είναι εξαιρετικά τραγανό και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως ίνες και βιταμίνη Κ.

Τα καρότα είναι επίσης πολύ υψηλά σε αντιοξειδωτικά καροτίνης, τα οποία έχουν πολλά οφέλη.

 Κουνουπίδι

  • Το κουνουπίδι είναι ένα πολύ ευέλικτο σταυραντό λαχανικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει ένα πλήθος υγιεινών πιάτων – και επίσης έχει καλή γεύση από μόνο του.

 Αγγούρι

  • Τα αγγούρια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο. Είναι πολύ χαμηλοί τόσο σε υδατάνθρακες όσο και σε θερμίδες, που αποτελούνται κυρίως από νερό. Ωστόσο, περιέχουν έναν αριθμό θρεπτικών συστατικών σε μικρές ποσότητες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ.

Σκόρδο

  • Το σκόρδο είναι απίστευτα υγιές. Περιέχει βιοδραστικές οργανικές ενώσεις θείου που έχουν ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ανοσολογικής λειτουργίας.

 Ντομάτες

  • Οι ντομάτες συνήθως κατηγοριοποιούνται ως λαχανικά, αν και είναι τεχνικά φρούτα . Είναι νόστιμα και γεμάτα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο και βιταμίνη C.

Πιο υγιή λαχανικά

  • Τα περισσότερα λαχανικά είναι πολύ υγιή. Άλλα που αξίζει να αναφερθούν περιλαμβάνουν αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελλών , λάχανο, σέλινο, μελιτζάνα, πράσα, μαρούλι, μανιτάρια, ραπανάκια, σκουός, ελβετικό σέσκουλο, γογγύλια και κολοκυθάκια.

Ακολουθεί βίντεο για την συμβολή των λαχανικών στον οργανισμό μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 06/05/21

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.