Διατροφή

Διατροφή : Μάθετε την διαφορά επεξεργασμένων από μη επεξεργασμένων τροφίμων

Διατροφή : Μάθετε την διαφορά επεξεργασμένων από μη επεξεργασμένων τροφίμων

Διατροφή : Η διαφορά μεταξύ των "επεξεργασμένων" και των "εξαιρετικά επεξεργασμένων" τροφίμων μπορεί να ακούγεται σαν ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, Αλλά για χάρη της υγείας σας, αξίζει να το καταλάβετε.

Τα μικρά καρότα μωρών που παίρνετε σε ένα σούπερ μάρκετ . Έτσι είναι τα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και το μπρόκολο που έχει κοπεί σε ανθοπωλεία. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα προχωρούν περισσότερο. Οι διατροφολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο πριν από περίπου 10 χρόνια, και πάλι, οι ορισμοί διαφέρουν.

Ένα σύστημα ταξινόμησης δίαιτας που ονομάζεται NOVA το συνοψίζει ως “σνακ, ποτά, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ως επί το πλείστον ή εξ ολοκλήρου από ουσίες που εξήχθησαν από τρόφιμα ή προέρχονταν από συστατικά τροφίμων με λίγο ή καθόλου άθικτο φαγητό.”

Πως δομούνται τα επεξεργασμένα τρόφιμα

  • Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που ονομάζονται επίσης πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί να είναι φθηνά, βολικά και νόστιμα. Αλλά μπορεί να έχουν πολλούς εξευγενισμένους υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και αλάτι. Παρόλο που οι συντάκτες του συστήματος NOVA ισχυρίζονται ότι ορισμένα πρόσθετα μπορεί να είναι μη ασφαλή, τυχόν πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα πρέπει να περάσουν δοκιμές ασφαλείας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
  • Τείνουν επίσης να συσκευάζουν πολλές θερμίδες σε κάθε δάγκωμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να τρώτε πολύ πριν αισθανθείτε γεμάτο.

Ασφαλή τα βιομηχανικά συστατικά

  • Όταν τέτοιοι παράγοντες είναι ο στόχος, χιλιάδες ίχνη θρεπτικών συστατικών αφαιρούνται. Τα πρόσθετα όπως οι γαλακτωματοποιητές και οι σταθεροποιητές πετιούνται. Αυτά τα βιομηχανικά συστατικά θεωρούνται ασφαλή, αλλά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά τους δεν είναι γνωστά.
  • Η βαριά επεξεργασία μπορεί επίσης να απομακρύνει τις ίνες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χωνεύει τα τρόφιμα και επηρεάζει τα φιλικά βακτήρια του εντέρου.

Μεταποιημένα και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος

  • Στον σύγχρονο κόσμο, θα χρειαζόμαστε μεταποιημένα τρόφιμα, ακόμη και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι υγιεινά. Αλλά θέλει οι κατασκευαστές να ξανασκεφτούν τους στόχους τους ακόμη και όταν οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν πώς αυτά τα τρόφιμα επηρεάζουν τους ανθρώπους.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα επεξεργασμένα και μη τρόφιμα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Η όρεξη μας επηρεάζεται από την διάθεση

Όταν και η αναπνοή του σας εξοργίζει

ΕΚΠΑ Θεραπευτική κλινική : Εκδίδει βιβλίο με τα πεπραγμένα της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.