Διατροφή

Διατροφή : Μάθετε την διαφορά επεξεργασμένων από μη επεξεργασμένων τροφίμων

Διατροφή : Μάθετε την διαφορά επεξεργασμένων από μη επεξεργασμένων τροφίμων

Διατροφή : Η διαφορά μεταξύ των "επεξεργασμένων" και των "εξαιρετικά επεξεργασμένων" τροφίμων μπορεί να ακούγεται σαν ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, Αλλά για χάρη της υγείας σας, αξίζει να το καταλάβετε.

Τα μικρά καρότα μωρών που παίρνετε σε ένα σούπερ μάρκετ . Έτσι είναι τα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και το μπρόκολο που έχει κοπεί σε ανθοπωλεία. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα προχωρούν περισσότερο. Οι διατροφολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο πριν από περίπου 10 χρόνια, και πάλι, οι ορισμοί διαφέρουν.

Ένα σύστημα ταξινόμησης δίαιτας που ονομάζεται NOVA το συνοψίζει ως “σνακ, ποτά, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ως επί το πλείστον ή εξ ολοκλήρου από ουσίες που εξήχθησαν από τρόφιμα ή προέρχονταν από συστατικά τροφίμων με λίγο ή καθόλου άθικτο φαγητό.”

Πως δομούνται τα επεξεργασμένα τρόφιμα

  • Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που ονομάζονται επίσης πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί να είναι φθηνά, βολικά και νόστιμα. Αλλά μπορεί να έχουν πολλούς εξευγενισμένους υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και αλάτι. Παρόλο που οι συντάκτες του συστήματος NOVA ισχυρίζονται ότι ορισμένα πρόσθετα μπορεί να είναι μη ασφαλή, τυχόν πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα πρέπει να περάσουν δοκιμές ασφαλείας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
  • Τείνουν επίσης να συσκευάζουν πολλές θερμίδες σε κάθε δάγκωμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να τρώτε πολύ πριν αισθανθείτε γεμάτο.

Ασφαλή τα βιομηχανικά συστατικά

  • Όταν τέτοιοι παράγοντες είναι ο στόχος, χιλιάδες ίχνη θρεπτικών συστατικών αφαιρούνται. Τα πρόσθετα όπως οι γαλακτωματοποιητές και οι σταθεροποιητές πετιούνται. Αυτά τα βιομηχανικά συστατικά θεωρούνται ασφαλή, αλλά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά τους δεν είναι γνωστά.
  • Η βαριά επεξεργασία μπορεί επίσης να απομακρύνει τις ίνες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χωνεύει τα τρόφιμα και επηρεάζει τα φιλικά βακτήρια του εντέρου.

Μεταποιημένα και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος

  • Στον σύγχρονο κόσμο, θα χρειαζόμαστε μεταποιημένα τρόφιμα, ακόμη και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι υγιεινά. Αλλά θέλει οι κατασκευαστές να ξανασκεφτούν τους στόχους τους ακόμη και όταν οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν πώς αυτά τα τρόφιμα επηρεάζουν τους ανθρώπους.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα επεξεργασμένα και μη τρόφιμα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Η όρεξη μας επηρεάζεται από την διάθεση

Όταν και η αναπνοή του σας εξοργίζει

ΕΚΠΑ Θεραπευτική κλινική : Εκδίδει βιβλίο με τα πεπραγμένα της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.