Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

Διατροφή: Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

Διατροφή: Μια νόστιμη συνταγή με κροκέτες με ψάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι, πιπέρι και αλάτι, τυλιγμένες σε χτυπημένο αυγό.

Η αγορά ψαριού διασφαλίζει επίσης ότι είναι πιο φρέσκο και νόστιμο από τα φιλέτα, τα οποία μπορεί να έχουν κοπεί αρκετές μέρες νωρίτερα. Φτιάξτε ζωμό ή σημερινές απλές κροκέτες με σκραπ ψαριού από το κρέας στο κεφάλι και τον σκελετό.  Μια νόστιμη συνταγή με κροκέτες με ψάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι, πιπέρι και αλάτι, τυλιγμένες σε χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά, τηγανισμένες σε καυτό λάδι.


Για το μείγμα ψαριών

  • 300 γρ ψάρι της επιλογής σας, ψητό ή τηγανητό, αφαιρεμένα τα κόκαλα και το δέρμα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • χυμός λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για πανάρισμα:

  • 300 γρ τριμμένη φρυγανιά ξερή
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • σπιτική μαγιονέζα, για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ενώ μαγειρεύετε, ελέγξτε τα βήματα που έχετε ολοκληρώσει και ακολουθήστε τη συνταγή χωρίς να χαθείτε. Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα για χρήση για τα ψάρια που έχουν περισσέψει, είτε είναι ψητά είτε τηγανητά!
  • Αφαιρέστε το δέρμα και τα οστά από τα ψάρια.
  • Τοποθετήστε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα ψαριών.
  • Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και πολτοποιούμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βρέξτε τα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα σε ότι σχήμα θέλετε για τις κροκέτες σας.
  • Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

  • Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ ή σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και να τα ψήσετε όταν χρειαστεί. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
  • Βγάζετε τις κροκέτες από την κατάψυξη. Τα αλευρώνετε πρώτα, μετά στο αυγό (ελαφρά χτυπημένα) και μετά τα κυλάμε στο πανάρισμα για να καλυφθούν.
  • Γεμίζετε ένα φαρδύ, ρηχό τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει τα 2 εκατοστά σε ύψος.
  • Ζεστάνετε το λάδι στους 180* C.
  • Τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές παντού.
  • Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να στραγγίξει σε πιατέλα στρωμένη με μερικές στρώσεις χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρετε με λίγη μαγιονέζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λειτουργούν ως αφροδισιακά τα ψάρια σε κονσέρβα;

Ποια είναι τα οφέλη των ψαριών στην επιδερμίδα μας;

Πότε να ελέγξετε τα επίπεδα χοληστερόλης του παιδιού σας;

Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon