Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φαλάφελ με γλυκοπατάτα και λάχανο

Διατροφή: Φαλάφελ με γλυκοπατάτα και λάχανο

Διατροφή: Κάντε το γεύμα στη δουλειά σας πιο νόστιμο και διασκεδαστικό. Φάτε υγιεινά και δώστε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεστε!

Ψάχνετε να βρείτε μία απολαυστική και συνάμα υγιεινή συνταγή; Σας έχουμε την λύση! Δημιουργήστε φαλάφελ με γλυκοπατάτα. Αποτελεί μία πολύ υγιεινή επιλογή, ειδικά αν πάσχετε από διαβήτη ή υψηλή χοληστερόλη, καθώς αργεί να διασπαστεί ο υδατάνθρακας και νιώθετε περισσότεροι ώρα χορτάτοι. Αποτελεί μία φανταστική επιλογή φαγητού για το σχολείο ή την δουλειά.

Φαλάφελ με γλυκοπατάτα

Συστατικά

Για τα φαλάφελ:

  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές γλυκοπατάτες
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κσ αλεσμένο κόλιανδρο
  • χούφτα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • χυμό ½ λεμόνι
  • 100 γρ αλεύρι απλό ή γραμμάριο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ψωμιά πίτα ολικής αλέσεως
  • 4 κουταλιές της σούπας χούμους με μειωμένα λιπαρά

Για την λαχανοσαλάτα:

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • ¼ κάθε λευκό και κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1:   Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C . Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα ολόκληρη στο μικροκύματα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πατάτα, το κύμινο, το σκόρδο, τον αλεσμένο και φρέσκο ​​κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με μια κουταλιά της σούπας πλάθουμε το μείγμα και σε 20 μπάλες. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν παντού.

ΒΗΜΑ 2:    Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το ξύδι και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και το λάχανο και μετά το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 λεπτά. Για να σερβίρουμε, φρυγανίζουμε τις πίτες και στη συνέχεια τις κόβουμε. Γεμίζουμε με σαλάτα, μια κούκλα χούμους και τα φαλάφελ.

Είμαστε έτοιμοι! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Chia pudding: Ένα υπέροχο και θρεπτικό πρωινό γεμάτο ενέργεια

Μπορεί ο ψευδάργυρος να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2;

Η vegan διατροφή oδηγεί σε απώλεια βάρους & βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη

Πώς το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά χώμα επηρεάζει την υγεία, την ομορφιά & την ευεξία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ποτά με αλκοόλ αυξάνουν το βάρος;

Βάρος αλκοόλ: Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, είναι σημαντικό να προσέχετε πόσο αλκοόλ πίνετε. Επιλέξτε ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και περιορίστε την κατανάλωσή σας.

Γκρέιπφρουτ: Σύμμαχος ή κίνδυνος για τους διαβητικούς;

Γκρέιπφρουτ: Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της διατροφής και των επιλογών τροφίμων. Εάν κάποιος έχει διαβήτη, το γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι ένα από τα φρούτα που τον ενδιαφέρει.

Σταφίδες: Τα οφέλη και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Οι σταφίδες περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως βιταμίνη B, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας και στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Δείκτης Nutri-Score: Πώς τα τρόφιμα με χαμηλό σκορ αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων

Δείκτης Nutri-Score: Ο δείκτης Nutri-Score, μια ετικέτα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών τροφίμων και αξιολογεί τη θρεπτική τους ποιότητα, έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σημαντικοί λόγοι για να καταναλώνετε μαϊντανό κάθε μέρα

Μαϊντανος οφέλη: Ο μαϊντανός είναι ένα δημοφιλές βότανο που χρησιμοποιείται για την προσθήκη γεύσης και φρεσκάδας σε πολλά πιάτα. Ωστόσο, οι ωφέλειές του για την υγεία είναι εξαιρετικά σημαντικές

Το μυστικό για πεπτική και εγκεφαλική υγεία;

Μέλι στο γιαούρτι: Η προσθήκη μελιού στο γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την πέψη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το μέλι και το γιαούρτι, και οι δύο ξεχωριστά, έχουν αναγνωριστεί για τις υγιεινές τους ιδιότητες,

Close Icon