Τεχνολογία

Διαβήτης τύπου 1: Η τεχνολογία σύμμαχος των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Διαβήτης τύπου 1: Η τεχνολογία σύμμαχος των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Διαβήτης τύπου 1: Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας και η τηλεϊατρική βοήθησαν στη μείωση του αντίκτυπου των περιορισμών λόγω COVID-19 σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1, ανέφεραν οι ερευνητές σε μια νέα μελέτη.

Η πανδημία Covid προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στην υγειονομική περίθαλψη και προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι ασθενείς με διαβήτη είχαν χειρότερο έλεγχο του σακχάρου τους και μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης στη φροντίδα κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Αλλά οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η αυξημένη χρήση της συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης και η ταχεία εφαρμογή της τηλεϊατρικής ήταν σημαντικοί παράγοντες για την πρόληψη χειρότερων εκβάσεων μεταξύ των ασθενών. «Η ομάδα μας για τον διαβήτη πραγματοποίησε επισκέψεις τηλεϊατρικής εντός εβδομάδων από το lockdown [το 2020], επιτρέποντάς μας να παρέχουμε φροντίδα στους ασθενείς μας με αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο», δήλωσε ο Δρ. Abha Choudhary, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Η ομάδα μας μπόρεσε επίσης να χρησιμοποιήσει τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης για έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών, κάτι που μπορεί να συνέβαλε στον μετριασμό ορισμένων από τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για να αξιολογήσουν πώς επηρεάστηκαν τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για 1.600 ασθενείς στο Παιδιατρικό Κέντρο Ντάλας το έτος πριν από την πανδημία και κατά τον πρώτο χρόνο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Ο αριθμός των επισκέψεων στο ιατρείο από ασθενείς μειώθηκε κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, αλλά τόσο ο έλεγχος της γλυκόζης όσο και τα ποσοστά νοσηλείας παρέμειναν αμετάβλητα. Ωστόσο, η μελέτη αποκάλυψε ότι οι υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ των μειονοτήτων και των ασθενών με χαμηλό εισόδημα συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι ασθενείς και όσοι δεν είχαν ιδιωτική ασφάλιση είχαν χειρότερο έλεγχο της γλυκόζης και υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας από τους λευκούς και τους ασφαλισμένους ασθενείς.

Η χρήση συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης ήταν υψηλότερη μεταξύ των ασφαλισμένων ασθενών συνολικά, αλλά υπήρξε σημαντική αύξηση στη χρήση από ασθενείς χωρίς ιδιωτική ασφάλιση κατά την πρώιμη πανδημία. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αυξημένη διαθεσιμότητα συστημάτων παρακολούθησης της γλυκόζης που προσφέρονται σε παραλήπτες Medicaid στο Τέξας, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ μετά το ξέσπασμα του COVID, σύμφωνα με τον Choudhary. Ωστόσο, για «όλη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, παραμένουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά την πρόσβαση σε ορισμένα από τα εργαλεία που πιστεύουμε ότι έκαναν τις μεγαλύτερες διαφορές κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας», είπε ο Choudhary.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό BMC Pediatrics.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παχυσαρκία στην εφηβεία μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

Πώς συνδέεται το πάγκρεας με τον διαβήτη;

Οι περιβαλλοντικοί ρύποι ευθύνονται για τον διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.