Διατροφή

Διατροφή: 5 συμβουλές για να μαγειρέψετε εξαιρετικά υγιεινά αυγά

Διατροφή: 5 συμβουλές για να μαγειρέψετε εξαιρετικά υγιεινά αυγά

Διατροφή: Όσο περισσότερο μαγειρεύετε και επεξεργάζεστε τα αυγά σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσουν. Η χρήση υψηλής θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το μαγείρεμα μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που περιέχουν. Ακολουθώντας, τις παρακάτω πέντε συμβουλές, μπορείτε να φτάξετε αυγά που είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Ακολουθώντας, ωστόσο, τις παρακάτω πέντε συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τα αυγά σας ακόμα πιο υγιεινά.

1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων

Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, επιλέξτε αυγά ποσέ ή βραστά. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος δεν προσθέτουν επιπλέον θερμίδες λίπους, επομένως το γεύμα σας θα έχει χαμηλότερες θερμίδες απ΄ότι εάν φτιάχνατε τα αυγά σας τηγανητά ή σε ομελέτα.

2. Συνδυάστε τα με λαχανικά

Τα αυγά πάνε πολύ καλά με τα λαχανικά. Και η κατανάλωση αυγών μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών και να προσθέσετε επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας. Μια απλή ιδέα είναι να περιλάβετε την προσθήκη λαχανικών της επιλογής σας σε μια ομελέτα. Ή απλώς να μαγειρέψετε τα αυγά με όποιο τρόπο θέλετε και να συνδυάσετε με λαχανικά στο πλάι.

3. Τηγανίστε σε λάδι που είναι σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες

Τα καλύτερα έλαια για μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, όπως όταν τηγανίζετε, είναι εκείνα που παραμένουν σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα ώστε να σχηματίσουν επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Το λάδι αβοκάντο και το ηλιέλαιο είναι δύο από αυτά. Εάν χρησιμοποιείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, είναι καλύτερο να μαγειρέψετε σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 210 ° C και 177 ° C, αντίστοιχα.

4. Επιλέξτε τα πιο θρεπτικά αυγά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Ορισμένοι παράγοντες, όπως η μέθοδος εκτροφής των ζώων, μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφική ποιότητα των αυγών. Σε γενικές γραμμές, τα βιολογικά αυγά πιστεύεται ότι είναι θρεπτικά ανώτερα από τα συμβατικά παραγόμενα αυγά.

5. Μην τα μαγειρεύετε

Όσο περισσότερο μαγειρεύετε και επεξεργάζεστε τα αυγά σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσουν. Η χρήση υψηλότερης θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που περιέχουν. Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξετε να τα τηγανίσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με αυτή τη διατροφή θα αποκτήσεις γράμμωση στην κοιλιά

Έξυπνα διατροφικά tricks για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα

Γαλλία: Το πρώτο vegan εστιατόριο που παίρνει αστέρι Michelin

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.