Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Chips Παντζαριού: Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι

Chips Παντζαριού: Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι

Chips Παντζαριού :Φτιάχνοντας πατατάκια παντζαριού στο σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ χωρίς συντηρητικά ή περιττά λιπαρά.

Τα chips παντζαριού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική στα κλασικά πατατάκια. Είναι τραγανά, γεμάτα γεύση και πολύχρωμα, ενώ παράλληλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι!


 Υλικά και Προετοιμασία

 Υλικά και Προετοιμασία

Για να φτιάξετε chips παντζαριού, θα χρειαστείτε:

  • 2-3 μεγάλα παντζάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά: πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα για έξτρα γεύση

 

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα παντζάρια για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα χώματος. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη λαχανικών (mandoline), κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες, πάχους περίπου 2 χιλιοστών. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα chips.

 Ψήσιμο στο Φούρνο

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τις φέτες παντζαριού σε μια στρώση και αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα χέρια σας. Πασπαλίστε με αλάτι και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας.
  • Ψήστε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα chips στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο. Προσέξτε να μην τα κάψετε—είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν τραγανή υφή και ελαφρώς κυματιστό σχήμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσετε.

 

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

  • Τα chips παντζαριού είναι καλύτερα όταν καταναλώνονται φρέσκα, αλλά αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Έτσι, διατηρούν την τραγανότητά τους για 1-2 ημέρες.
  • Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ως σνακ ή να τα συνδυάσετε με κάποιο dip, όπως χούμους ή γιαούρτι με μυρωδικά. Είναι επίσης μια εξαιρετική συνοδευτική επιλογή για σαλάτες και σάντουιτς, προσθέτοντας χρώμα και υφή.

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

Φτιάχνοντας τα δικά σας chips παντζαριού στο σπίτι, απολαμβάνετε ένα υγιεινό και γευστικό σνακ χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λαχταριστή και τραγανή λιχουδιά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τη μοναδική τους γεύση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι για να εντάξετε τα παντζάρια στην καθημερινή σας διατροφή

Χυμός παντζαριού: Βελτίωση απόδοσης και αντοχής στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή για παντζαροσαλάτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon