Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο!


Η μαριναρισμένη μπριζόλα ψήνεται στην τελειότητα για την καλύτερη αυθεντική συνταγή Carne Asada. Αυτό το τρυφερό, ψητό κρέας είναι γεμάτο αυθεντική μεξικάνικη γεύση. Το Carne Asada έχει να κάνει με τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα ωραίο κομμάτι μπριζόλα, το μαρινάρετε με μερικές υπέροχες γεύσεις και μετά πηγαίνετε στη σχάρα για ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε σκέτο, με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο.

Τι είδους κρέας χρησιμοποιείται για το Carne Asada;

Το Carne asada παρασκευάζεται παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μπριζόλα. Πρέπει να μαγειρεύεται μόνο rare ή medium rare, διαφορετικά μπορεί να γίνει δυσάρεστα λαστιχωτό. Όταν κόβετε το κρέας σας, φροντίστε να κόβετε κόντρα. Είναι πολύ εύκολο να δείτε τις ίνες μέσα από το κρέας. Μην κόβετε παράλληλα με αυτές τις γραμμές, κόβετε πάντα κάθετα σε αυτές. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε υπαίθρια ψησταριά, μπορείτε πάντα να μαγειρέψετε το carne asada σας σε εσωτερικούς χώρους στην εστία. Μια εστία μαγειρέματος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια σχάρα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι (κατά προτίμηση μαντέμι) σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κρέας για περίπου 5 έως 7 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.

Συμβουλές και tips

  • Η γραπτή συνταγή απαιτεί μαρινάρισμα σε πλαστική σακούλα. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε σε ένα μπολ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλυμμένο.
  • Εάν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος, απλά παραλείψτε τον. Μην το αντικαταστήσετε με κάτι παρόμοιο, όπως ο μαϊντανός.
  • Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερική σχάρα υγραερίου, θερμαίνετε τη σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ο χρόνος μαγειρέματος είναι μια εκτίμηση και εξαρτάται από το πάχος του κρέατός σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για ακρίβεια.

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα μεγέθους, συνδυάστε χυμό λάιμ, λιωμένο σκόρδο, χυμό πορτοκαλιού, κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι, φυτικό λάδι, jalapeno και ξύδι. Πιέστε το γύρω-γύρω για να ανακατευτεί.
  • Βάλτε ολόκληρη τη μπριζόλα στο πλάι στην επανασφραγιζόμενη σακούλα. Σφραγίστε τη σφιχτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλο το κρέας είναι εκτεθειμένο στη μαρινάδα, σφίγγοντας τη σακούλα για να επικαλυφθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή όλη τη νύχτα.
  • Ζεσταίνουμε μια εξωτερική σχάρα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και πετάξτε την περίσσεια μαρινάδας. Μαγειρέψτε στη σχάρα για 7 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μόλις γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες κόντρα και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon