Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα.

Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα. Απαραίτητο για διασκεδαστικό διάλειμμα από την δουλειά!


Αλμυρό γαλλικό κέικ

Συστατικά συνταγής:

  • 1 1/2 φλιτζάνι/ 375 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας 10 ml μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml μείγμα βοτάνων
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml αλάτι ή ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι 113 g τριμμένο παλαιωμένο τυρί τσένταρ
  • 3/4 φλιτζάνι 100 g ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 3/4 φλιτζάνι 85 g  πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε ένα ταψί 9 x 5 ιντσών (23 x 12 εκ.) για καρβέλια (δείτε τη σημείωση για άλλες επιλογές μεγέθους). Στρώνουμε τον πάτο και τις δύο μεγαλύτερες πλευρές του ταψιού με μια σφεντόνα λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βότανα , το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε το τυρί, το ζαμπόν και τις ελιές. Μεταφέρουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα για να εξομαλύνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το ψωμί και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Τραβάμε το λαδόκολλα για να ξεφορμάρουμε το κέικ, περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από το ταψί αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Οι γεύσεις αυτού του γαλλικού αλμυρού κέικ συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς κάθεται, γεγονός που το κάνει ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα. Αν μπορούμε,το φτιάχνουμε εκ των προτέρων, το αφήνουμε να κυλήσει τελείως και μετά το τυλίγουμε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη. Ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Το γαλλικό αλμυρό κέικ διατηρείται στο ψυγείο, σφιχτά τυλιγμένο, έως και 1 εβδομάδα ή παγωμένο για έως και 1 μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφύγετε αυτές τις 15 τροφές για να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Ελληνική πεντανόστιμη συνταγή για ραβανί

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon