Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη



Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα κατά τις γιορτές. Η παρακάτω συνταγή για κανελένια μπάμπκα είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml γάλα (χλιαρό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.
  2. Γέμιση: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη συνδυάζουμε με το μαλακό βούτυρο.
  3. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, περιστρέφουμε τα δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί.
  4. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό στην επιφάνεια.

Αφήνουμε τη μπάμπκα να κρυώσει πριν την κόψουμε. Η κανελένια μπάμπκα είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση και υφή της.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάμπκα με Σοκολάτα: Η Γλυκιά Απόλαυση από την Ανατολική Ευρώπη

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατάθλιψη: Πώς η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τον κίνδυνο της

Κατάθλιψη: Πρόσφατες μελέτες σε δίδυμους έχουν προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι η διατροφή, και συγκεκριμένα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία.

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Τι να επιλέξω;

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Η επιλογή μεταξύ αποξηραμένων και φρέσκων φρούτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι διατροφικές ανάγκες, η ευκολία και τα προσωπικά προτιμήματα. Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα,

Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Μαρούλι: Ένας θαυματουργός σύμμαχος για διαβητικούς

Μαρούλι:Πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς. Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Close Icon