Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη

Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα κατά τις γιορτές. Η παρακάτω συνταγή για κανελένια μπάμπκα είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml γάλα (χλιαρό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.
  2. Γέμιση: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη συνδυάζουμε με το μαλακό βούτυρο.
  3. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, περιστρέφουμε τα δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί.
  4. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό στην επιφάνεια.


Αφήνουμε τη μπάμπκα να κρυώσει πριν την κόψουμε. Η κανελένια μπάμπκα είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση και υφή της.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάμπκα με Σοκολάτα: Η Γλυκιά Απόλαυση από την Ανατολική Ευρώπη

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon