Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!

Οι γαρίδες είναι ο πιο αγαπημένος θαλασσινός μεζές και όχι άδικα, μιας και μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους νόστιμους τρόπους. Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!


Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Κεφαλονιάς
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Γαρίδων: Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι καθαρές και έτοιμες για μαγείρεμα. Αν έχετε φρέσκιες γαρίδες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ολόκληρες ή να τις καθαρίσετε, αφήνοντας μόνο την ουρά για καλύτερη παρουσίαση.
  2. Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο Κεφαλονιάς και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο θα προσφέρει μοναδική γεύση στο πιάτο σας.
  3. Σοτάρουμε το Σκόρδο: Προσθέστε τις φέτες σκόρδου στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσέξτε να μην καούν, γιατί θα πικρίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις Γαρίδες: Ρίξτε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ τες για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αρχίσουν να ετοιμάζονται. Ανακατέψτε τις καλά για να καλυφθούν με το αρωματισμένο λάδι και το σκόρδο.
  5. Σβήνουμε με Κρασί και Λεμόνι: Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αχνιστούν οι γαρίδες και να απορροφήσουν τις γεύσεις. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να σταματήσουν να είναι διαφανείς.
  6. Καρυκεύουμε: Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε), και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις γαρίδες να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα για να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρισμα: Αποσύρετε τις γαρίδες από τη φωτιά και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκο ψωμί ή ρύζι για να απολαύσετε τη σάλτσα.

Απολαύστε την συνταγή σας με καλό κρασί και, κυρίως, καλή παρέα. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χυμός ακτινίδιου: Το φυσικό ελιξίριο για καλύτερη υγεία και ευεξία

Ζεστή σοκολάτα με superfoods: Μία υγιεινή εναλλακτική

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Ποιες τροφές μας προστατεύουν από ιώσεις και γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon