Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο – Ο απρόσμενος συνδυασμός γεύσεων που θα σας εκπλήξει 

Γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο – Ο απρόσμενος συνδυασμός γεύσεων που θα σας εκπλήξει 

Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, οι γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο είναι η ιδανική επιλογή. Ο απρόσμενος συνδυασμός των γεύσεων από τις γαρίδες και τον φρέσκο κόλιανδρο θα σας μεταφέρει σε τροπικούς γευστικούς προορισμούς.

Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, οι γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο είναι η ιδανική επιλογή. Ο απρόσμενος συνδυασμός των γεύσεων από τις γαρίδες και τον φρέσκο κόλιανδρο θα σας μεταφέρει σε τροπικούς γευστικούς προορισμούς. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.


      Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

      Οδηγίες

  1. Μαρινάρισμα των γαρίδων: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις φέτες σκόρδου, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, και, αν επιθυμείτε, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα).
  2. Προετοιμασία της σχάρας: Ζέστανε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά προθερμασμένη ώστε να αποτύχετε ωραία τη χρώση και την γεύση στις γαρίδες.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Προσέξτε να μην τις παραψήσετε, καθώς θα γίνουν σκληρές.
  4. Σερβίρισμα: Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από τη σχάρα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα. Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο κόλιανδρο και χυμό λεμονιού, αν θέλετε. Συνδυάστε με μια φρέσκια σαλάτα ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.

Τips

  • Αν δεν έχετε σχάρα, μπορείτε να ψήσετε τις γαρίδες σε τηγάνι ή στο φούρνο.
  • Οι γαρίδες μπορούν να συνοδευτούν με μια σως από γιαούρτι και σκόρδο για προσθήκη γεύσης.

Αυτή η εύκολη συνταγή με γαρίδες σχάρας και κόλιανδρο θα σας εκπλήξει με την φρεσκάδα και την γεύση της, κάνοντάς την ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές και γιορτές. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η χορτοφαγική διατροφή να προκαλέσει επιπλοκή στην εγκυμοσύνη;

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη: Προκαλούν αύξηση βάρους ή όχι;

Σοκολάτα: Το μυστικό για την υγεία του εντέρου;

Instant noodles: Συνδέεται η κατανάλωσή τους με σοβαρές ασθένειες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon