Διατροφή

Ασβέστιο απαραίτητο: Λόγοι για τους οποίους το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό

Ασβέστιο απαραίτητο: Λόγοι για τους οποίους το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό

Ασβέστιο απαραίτητο: Το ασβέστιο, ένα ζωτικό μέταλλο, είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και ευεξίας από την άποψη της Αγιουρβέδα, του αρχαίου ινδικού συστήματος ιατρικής. 

Το ασβέστιο, ένα ζωτικό μέταλλο, είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και ευεξίας από την άποψη της Αγιουρβέδα, του αρχαίου ινδικού συστήματος ιατρικής. Η Αγιουρβέδα δίνει έμφαση στην ισορροπία και την αρμονία μέσα στο σώμα και το ασβέστιο παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη και τη διατήρηση αυτής της ισορροπίας. Το ασβέστιο ρυθμίζει τη σύσπαση των μυών, τις λειτουργίες των νεύρων και τους καρδιακούς παλμούς και βοηθά ακόμη και στην πήξη του αίματος. Οι λόγοι για τους οποίους το ασβέστιο είναι απαραίτητο για το σώμα σας, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα είναι:

  • Ισχυρά οστά και δόντια: Τα οστά θεωρούνται θεμελιώδες συστατικό του σώματος, που αναφέρεται ως “Asthi Dhatu”. Το ασβέστιο είναι το κλειδί για το σχηματισμό και τη συντήρηση των οστών, συμβάλλοντας στη δύναμη και την ακεραιότητά τους. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου βοηθά στην πρόληψη καταστάσεων όπως η οστεοπόρωση και τα οδοντικά προβλήματα, ευθυγραμμιζόμενη με τις αρχές της Αγιουρβέδα για τη διατήρηση της δομικής ισορροπίας.
  • Μυϊκή λειτουργία: Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή συστολή και χαλάρωση των μυών. Στην Αγιουρβέδα, η λειτουργικότητά των μυών επηρεάζει άμεσα τη συνολική ευεξίαΤα ισορροπημένα επίπεδα ασβεστίου διευκολύνουν την αρμονική λειτουργία των μυών, ευθυγραμμίζονται με τις αγιουρβεδικές έννοιες της βέλτιστης φυσιολογικής απόδοσης.
  • Καρδιαγγειακή υποστήριξη: Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών και τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Αλλά λόγω ανεπάρκειας, αρχίζουν να σχηματίζονται θρόμβοι αίματος, κάτι που είναι ακατάλληλο για την υγεία σας. Στην Αγιουρβέδα, το καρδιαγγειακό σύστημα σχετίζεται με τη διατήρηση της σωστής πήξης του αίματος ευθυγραμμισμένη με τον στόχο της Αγιουρβέδα για τη διασφάλιση της βέλτιστης κυκλοφορίας και της καρδιακής λειτουργίας.
  • Υγεία του νευρικού συστήματος: Το νευρικό σύστημα, ή “Majja Dhatu” στην Αγιουρβέδα, βασίζεται στο ασβέστιο για τη νευροδιαβίβαση και τη διατήρηση της ακεραιότητας των νευρικών κυττάρων. Τα επαρκή επίπεδα ασβεστίου υποστηρίζουν τη γνωστική λειτουργία, τη διαχείριση του στρες και τη συναισθηματική ισορροπία, ευθυγραμμίζοντας με τις αρχές της Αγιουρβέδα για την πνευματική ευεξία ύπαρξη και ολιστική υγεία.
  • Αγιουρβεδική ορυκτοθεραπεία: Η Αγιουρβέδα ενσωματώνει τη χρήση ορυκτών και μετάλλων για θεραπευτικούς σκοπούς, γνωστά ως “Rasa Shastra”. Οι ενώσεις ασβεστίου όπως το κοράλλι και το μαργαριτάρι χρησιμοποιούνται σε παρασκευάσματα της Αγιουρβέδα για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της προαγωγής της υγείας των οστών και της μείωσης της φλεγμονής.

  • Πεπτική Αρμονία: Η Αγιουρβέδα τονίζει τη σημασία της σωστής πέψης, ή «Agni», για τη συνολική υγεία. Το ασβέστιο υποστηρίζει την έκκριση των πεπτικών ενζύμων και βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου pH στο στομάχι. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της Αγιουρβέδα για την προώθηση της αποτελεσματικής πέψης και την πρόληψη των πεπτικών διαταραχών.
  • Ορμονική ισορροπία: Η ορμονική ισορροπία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Αγιουρβέδας ευημερίας. Τα επαρκή επίπεδα ασβεστίου παίζουν ρόλο στην έκκριση και λειτουργία ορμονών, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγική υγεία, στη λειτουργία του θυρεοειδούς και πολλά άλλα. Η υποστήριξη της ορμονικής ισορροπίας ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της Αγιουρβέδα για την προώθηση της μακροζωίας και της ζωτικότητας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αύξηση των οσπρίων και η μείωση του κόκκινου κρέατος είναι ασφαλής για την υγεία των οστών

Ποια είναι η δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την αφαίρεση των φρονιμιτών;

Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ βιταμίνης D και ασβεστίου;

Πώς να αυξήσετε τα επίπεδα ασβεστίου φυσικά με υγιεινή διατροφή

5 οφέλη για την υγεία του Kale

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Συμβουλές για να χάσετε βάρος γρήγορα

Απώλεια βάρους: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές και κάνοντας βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Τα μη αμυλούχα λαχανικά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους.

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.