Διατροφή

Αποτοξίνωση Οργανισμού: Τρόπο να καθαρίσεις το σώμα σου από μέσα

Αποτοξίνωση Οργανισμού: Τρόπο να καθαρίσεις το σώμα σου από μέσα

Το σώμα σας είναι καλά εξοπλισμένο για την εξάλειψη των τοξινών και δεν απαιτεί ειδικές δίαιτες ή ακριβά συμπληρώματα για να το κάνει. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός σας.

Αποτοξίνωση Οργανισμού: Περισσότερο από το 90% του αλκοόλ μεταβολίζεται στο συκώτι σας. Τα ένζυμα του ήπατος μεταβολίζουν το αλκοόλ σε ακεταλδεΰδη, μια γνωστή χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο. Αναγνωρίζοντας την ακεταλδεΰδη ως τοξίνη, το συκώτι σας το μετατρέπει σε μια ακίνδυνη ουσία που ονομάζεται οξική, η οποία αργότερα αποβάλλεται από το σώμα σας.

Ενώ μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι χαμηλής έως μέτριας ωφελιμότητας για την υγεία της καρδιάς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μυριάδες προβλήματα υγείας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει σοβαρά τη λειτουργία του ήπατος προκαλώντας συσσώρευση λίπους, φλεγμονή και ουλές.

Η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ είναι απαραίτητη για τη στήριξη του συστήματος υγείας και φυσικής αποτοξίνωσης του σώματός σας. Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να αναδιοργανωθεί και να επαναφορτίσει τον εαυτό του, καθώς και να απομακρύνει τα τοξικά απόβλητα υποπροϊόντα που έχουν συσσωρευτεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα από αυτά τα απόβλητα είναι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται βήτα-αμυλοειδές, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

Το νερό κάνει πολύ περισσότερα από το να ξεδιψάει. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας, λιπαίνει τις αρθρώσεις, βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και αποτοξινώνει το σώμα σας αφαιρώντας τα απόβλητα. Τα κύτταρα του σώματός σας πρέπει να επισκευάζονται συνεχώς για να λειτουργούν βέλτιστα και να διασπώνται θρεπτικά συστατικά για να χρησιμοποιεί το σώμα σας ως ενέργεια. Ωστόσο, αυτές οι διεργασίες απελευθερώνουν απόβλητα – με τη μορφή ουρίας και διοξειδίου του άνθρακα – τα οποία προκαλούν βλάβη.

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης και μεταποιημένων τροφίμων. Η ζάχαρη και τα μεταποιημένα τρόφιμα πιστεύεται ότι αποτελούν τη ρίζα των σημερινών κρίσεων για τη δημόσια υγεία. Η υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων και πολύ επεξεργασμένων τροφών έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος και διαβήτης.

Αυτές οι ασθένειες εμποδίζουν την ικανότητα του σώματός σας να αποτοξινώνεται φυσικά, βλάπτοντας όργανα που παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως το ήπαρ και τα νεφρά σας. Για παράδειγμα, η υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μπορεί να προκαλέσει λιπώδες συκώτι, μια κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του ήπατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγούρια από.....τη θάλασσα

Η ανάγκη για προϊόντα βιολογικά και χωρίς γλουτένη αναδεικνύει το χαρούπι ως υπερτροφή

Συχνοί διατροφικοί μύθοι που μας αποπροσανατολίζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδέες για σνακ που διατηρούν υγιή επίπεδα σακχάρου

Διαβήτης σνακ: Οποιοσδήποτε με διαβήτη πρέπει να προσέχει τη συνεπή πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών για να βοηθήσει στη διατήρηση των σακχάρων στο αίμα πιο σταθερά.