Διατροφή

Άμυλο διατροφή: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο

Άμυλο διατροφή: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο

Άμυλο διατροφή: Τα άμυλα είναι σύνθετοι υδατάνθρακες. Παρόλο που οι σύνθετοι υδατάνθρακες θεωρούνται πιο υγιεινή επιλογή από τους απλούς υδατάνθρακες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μειώσετε τη συνολική σας κατανάλωση αμύλου.

Το άμυλο είναι ένας υδατάνθρακας και μια από τις κύριες πηγές διατροφικής ενέργειας για τον άνθρωπο. Τρώγεται τακτικά με τη μορφή σιταριού, ρυζιού, πατάτας και άλλων βασικών τροφίμων που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Το άμυλο είναι κρίσιμο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει κινδύνους, εάν καταναλωθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο

Τα άμυλα είναι σύνθετοι υδατάνθρακες. Παρόλο που οι σύνθετοι υδατάνθρακες θεωρούνται πιο υγιεινή επιλογή από τους απλούς υδατάνθρακες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μειώσετε τη συνολική σας κατανάλωση αμύλου. Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά:

  • Μειωμένο στρες

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο τείνουν να κάνουν να νιώθετε χορτάτοι ή να έχετε μια αίσθηση κούρασης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που έτρωγαν λιγότερους αμυλούχους υδατάνθρακες παρουσίασαν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στα επίπεδα αναφερόμενης κόπωσης, τη συναισθηματική ευημερία και τη λαχτάρα τους για φαγητό.

  • Έλεγχος του διαβήτη

Επειδή το άμυλο είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας, η κατανάλωση του με μέτρο πιστεύεται ότι βοηθά τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Σε μια μελέτη 28 συμμετεχόντων που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, 17 εξ αυτών ήταν σε θέση να μειώσουν τη χρήση φαρμάκων για το σάκχαρο στο αίμα και ορισμένοι μάλιστα διέκοψαν εντελώς την φαρμακευτική τους αγωγή.

  • Βελτιώστε την αρτηριακή σας πίεση

Ο περιορισμός της κατανάλωσης αμύλου και υδατανθράκων γενικά έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες σε μια ερευνητική μελέτη που ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες για δύο χρόνια, είχαν μια σημαντική μείωση της υπέρτασης ως αποτέλεσμα της χαμηλής σε άμυλο διατροφής.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθείσετε ποιες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ως εκ τούτου είναι καλύτερο να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με μέτρο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αμυλούχα τρόφιμα παρέχουν πολύ περισσότερα από θερμίδες!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την συμβολή των ανθεκτικών αμύλων στην υγεία και την απώλεια βάρους

Κόβετε τους υδατάνθρακες; Μην πείτε «όχι» σε αυτά τα αμυλούχα τρόφιμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα