Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Αγκινάρες: Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!

Ψάχνετε να βρείτε τρόπο να μαγειρέψτε τις αγκινάρες σας; Επιλέξτε να κάνετε αυτήν την εύκολη και υγιεινή συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!


Επιλέξτε αγκινάρες για το μεσημεριανό σας

Συστατικά συνταγής:

3 μεγάλες αγκινάρες
3 κσ χυμό λεμονιού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 μικρό ασκαλώνιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Τυρί φέτα θρυμματισμένη για γεύση

Για τη βινεγκρέτ:

Ίδιες 6 σκελίδες σκόρδο ψημένες νωρίτερα με την αγκινάρα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για να καθαρίσετε τις αγκινάρες, πρώτα κόψτε το στέλεχος/κοτσάνι. Ξεφλουδίστε τα σκληρά εξωτερικά στρώματα με το χέρι. Όταν φτάσετε στα πιο μαλακά στρώματα, χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε περίπου ¾ ίντσες από την κορυφή. Τώρα, κόψτε την αγκινάρα στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό της αγκινάρας. Μία αγκινάρα μισή και καθαρισμένη και δύο ολόκληρες αγκινάρες δίπλα Καθώς καθαρίζετε το εσωτερικό κάθε μισού αγκινάρας, προσθέστε αμέσως ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για να καλύψετε την επιφάνεια για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό της αγκινάρας.
Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε κάθε μισή αγκινάρα σε ένα κομμάτι λαδωμένο αλουμινόχαρτο που είναι αρκετά μεγάλο για να διπλωθεί.
Αλατοπιπερώνετε τις αγκινάρες και βάζετε 1 σκελίδα σκόρδο στο κέντρο κάθε μισής αγκινάρας. Περιχύστε γενναιόδωρα με ποιοτικό ελαιόλαδο (είναι εντάξει αν λίγο από το ελαιόλαδο λιμνάσει στο κέντρο ή ξεχειλίσει πάνω στο αλουμινόχαρτο). Κλείστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τις αγκινάρες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ανοίξτε προσεκτικά τις θήκες από αλουμινόχαρτο χρησιμοποιώντας λαβίδες. Αφαιρέστε το ψητό σκόρδο από το κέντρο της αγκινάρας και κλείστε τα αλουμινόχαρτα μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αφήστε το σκόρδο να κρυώσει.
Στο μπολ ενός μικρού κουζινομηχανή προσθέστε το ψητό σκόρδο με τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Αφαιρέστε τις αγκινάρες από το αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε γενναιόδωρα τη ψημένη βινεγκρέτ σκόρδου-άνηθου. Από πάνω βάλτε ασκαλώνια, κάπαρη και θρυμματισμένη φέτα.

Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το σάκχαρο με τη μεσογειακή διατροφή;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Ιδέες γευμάτων για υγιεινή διατροφή χωρίς άμυλο

Γιατί να εντάξεις την αγκινάρα στη διατροφή σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon