Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αδυνάτισμα: Τηλεοπτικός σεφ αποκαλύπτει 3 τροφές που έτρωγε για να χάσει βάρος

Αδυνάτισμα: Τηλεοπτικός σεφ αποκαλύπτει 3 τροφές που έτρωγε για να χάσει βάρος

Αδυνάτισμα: Ο τηλεοπτικός σεφ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι κρατά το βάρος του κάνοντας μερικές βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Ο τηλεοπτικός σεφ Τζέιμς Μάρτιν μοιράστηκε τις τρεις τροφές που χρησιμοποιούσε για να χάσει βάρος και να το κρατήσει μακριά. Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας, 51 ετών, ήταν ο οικοδεσπότης του Saturday Kitchen για μια δεκαετία πριν αποχωρήσει από την εκπομπή για να ξεκινήσει τη δική του σειρά με τίτλο James Martin’s Saturday Morning στο ITV1 το 2017. Οι θαυμαστές του τηλεοπτικού σεφ θα θυμούνται ότι ο Μάρτιν έχασε 30 κιλά μετά από ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό χορού του BBC Strictly Come Dancing το 2005.


Ποιες είναι οι αλλαγές που έκανε ο σεφ;

Σχεδόν 20 χρόνια μετά τη θητεία του στο Strictly, ο James παρέμεινε υγιής ενώ εξακολουθεί να εργάζεται σε μια βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από τα τρόφιμα. Ο τηλεοπτικός σεφ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι κρατά το βάρος του κάνοντας μερικές βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του. «Δεν γεμίζω πλέον το στομάχι μου με πολύ άσχημα πράγματα, όπως πίτσα σε πακέτο, σοκολάτες και αναψυκτικά, τα οποία συνήθιζα να πίνω πολύ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας μου, όπως σχεδόν κάθε άλλος σεφ στη χώρα», είπε ο Μάρτιν στο παρελθόν. Αγγέλλω.

Αντάλλαξε τις γρήγορες λιχουδιές με πιο υγιεινά τρόφιμα, όπως φρέσκο ψάρι στη διατροφή του δύο φορές την εβδομάδα μαζί με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη είναι υψηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες όπως D και B2 (ριβοφλαβίνη). Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στα ψάρια σας κρατά χορτάτους για περισσότερο. Για να μην αναφέρουμε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας, που σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Ο Τζέιμς Μάρτιν σημείωσε επίσης: «Μπορεί να θαυμάζουμε τη μεσογειακή διατροφή, αλλά δεν τρώμε όπως τρώνε οι Γάλλοι, οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί. Στις διακοπές, επιμένουμε να πηγαίνουμε σε εστιατόρια που σερβίρουν το πλήρες βρετανικό πρωινό, και στο σπίτι απλώς συνεχίζουμε με βούτυρο και τρώμε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα».

Η αποκάλυψη ακολουθεί τον τηλεοπτικό σεφ που ζητά την απαγόρευση της μαργαρίνης, περιγράφοντάς την ως «δύο στοιχεία μακριά από το πλαστικό». Σε συνέντευξή του στην The Sunday Post, είπε: “Η μαργαρίνη πρέπει να απαγορευτεί. Είναι τρομερό, τρομερό πράγμα, απέχει δύο στοιχεία από το πλαστικό, είναι φρικτά πράγματα. Είναι το έτοιμο φαγητό, είναι το πακέτο, το κρυμμένο αλάτι, το κρυμμένο λίπος. Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι το βούτυρο σε ένα μπλοκ βουτύρου ή το βούτυρο που βάζετε στο τοστ σας. Είναι το γεγονός ότι δεν μαγειρεύουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο στη Γαλλία ή την Ιταλία ή την Ισπανία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή άσκησης για καύση λίπους;

Πώς το πράσινο τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα;

Τι είναι το νερό Haldi και πώς βοηθά στην καύση λίπους στην κοιλιά;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χάνουμε βάρος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon