Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Αδυνάτισμα άσκηση: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή άσκησης για καύση λίπους;

Αδυνάτισμα άσκηση: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή άσκησης για καύση λίπους;

Αδυνάτισμα άσκηση: Φαίνεται πως οι πρωινές προπονήσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως και η άσκηση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να χάσετε βάρος, θα πρέπει να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα. Εκτός από το ότι είναι ευεργετική για τη μυϊκή ανάπτυξη, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την απώλεια λίπους, ειδικά όταν την κάνετε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.  Φαίνεται πως οι πρωινές προπονήσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως και η άσκηση αργότερα μέσα στην ημέρα. Όλα εξαρτώνται από τους προσωπικούς σας στόχους.

Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους, καλό είναι να γυμνάζεστε αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί – πριν καν φάτε το πρωινό σας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, για παράδειγμα, ότι η άσκηση πριν από το πρωινό (δηλαδή σε κατάσταση νηστείας) οδηγεί σε περισσότερη καύση λίπους, αλλά αν σας ενδιαφέρει η απόδοση, τότε αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για γυμναστική.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη θερμοκρασία του σώματος που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της το πρωί – πριν αυξηθεί σταθερά κατά ένα βαθμό Κελσίου και κορυφωθεί γύρω στο μεσημέρι. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία του πυρήνα σας θα παραμείνει υψηλή μέχρι τις 7 μ.μ., όταν τελικά θα αρχίσει να πέφτει.

Το να είστε ελαφρώς πιο δυναμωμένοι με θερμότερους μύες μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Σε αυτή τη βάση, η άσκηση ανά πάσα στιγμή από το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. είναι καλή. Όμως εάν γυμναστείτε πολύ αργότερα, μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το πράσινο τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα;

Τι είναι το νερό Haldi και πώς βοηθά στην καύση λίπους στην κοιλιά;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χάνουμε βάρος;

9 εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές απώλειας βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι απαραίτητοι οι συνεργάτες των ασθενών στην έρευνα;

Συνολικά, η κοινοπραξία NECESSITY φαίνεται να ήταν επιτυχημένη και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα συνεργατικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας στο μέλλον, βοηθώντας στην απάντηση ερωτήσεων από την οπτική γωνία τόσο του ασθενούς όσο και της ιατρικής κοινότητας.

Ένα δισεκατομμύριο νέοι σε κίνδυνο απώλειας ακοής 

Ακοή νέοι: Ένας από τους κύριους ένοχους που συμβάλλει σε αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα είναι η ευρεία χρήση προσωπικών συσκευών ήχου, όπως ακουστικά και ακουστικά, που χρησιμοποιούνται σε υψηλή ένταση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Eρευνητές διερευνούν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη βιοδραστικότητα των φυτικών φαρμάκων

Καθώς το ενδιαφέρον για την εξατομικευμένη και ολιστική φροντίδα υγείας αυξάνεται, οι δυνατότητες της βοτανοθεραπείας ως πολύτιμου συμπληρώματος στις σύγχρονες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Νέα μέθοδος προβλέπει την άνοια έως και εννέα χρόνια εκ των προτέρων

Άνοια μεθόδος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Monash ανέπτυξαν μια νέα προσέγγιση για την πρόβλεψη παθήσεων του εγκεφάλου όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ με προειδοποίηση έως και εννέα ετών.

Close Icon