Επιστημονικά Νέα

Αδυνάτισμα άσκηση: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή άσκησης για καύση λίπους;

Αδυνάτισμα άσκηση: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή άσκησης για καύση λίπους;

Αδυνάτισμα άσκηση: Φαίνεται πως οι πρωινές προπονήσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως και η άσκηση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να χάσετε βάρος, θα πρέπει να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα. Εκτός από το ότι είναι ευεργετική για τη μυϊκή ανάπτυξη, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την απώλεια λίπους, ειδικά όταν την κάνετε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.  Φαίνεται πως οι πρωινές προπονήσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως και η άσκηση αργότερα μέσα στην ημέρα. Όλα εξαρτώνται από τους προσωπικούς σας στόχους.

Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους, καλό είναι να γυμνάζεστε αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί – πριν καν φάτε το πρωινό σας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, για παράδειγμα, ότι η άσκηση πριν από το πρωινό (δηλαδή σε κατάσταση νηστείας) οδηγεί σε περισσότερη καύση λίπους, αλλά αν σας ενδιαφέρει η απόδοση, τότε αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για γυμναστική.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη θερμοκρασία του σώματος που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της το πρωί – πριν αυξηθεί σταθερά κατά ένα βαθμό Κελσίου και κορυφωθεί γύρω στο μεσημέρι. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία του πυρήνα σας θα παραμείνει υψηλή μέχρι τις 7 μ.μ., όταν τελικά θα αρχίσει να πέφτει.

Το να είστε ελαφρώς πιο δυναμωμένοι με θερμότερους μύες μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Σε αυτή τη βάση, η άσκηση ανά πάσα στιγμή από το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. είναι καλή. Όμως εάν γυμναστείτε πολύ αργότερα, μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το πράσινο τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα;

Τι είναι το νερό Haldi και πώς βοηθά στην καύση λίπους στην κοιλιά;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χάνουμε βάρος;

9 εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές απώλειας βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Πώς να μάθετε εάν έχετε ρήξη χιαστού;

Ρήξη χιαστού: Μια ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL),  είναι ένας τραυματισμός στο γόνατο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο, οίδημα και ήχο σκασμού.