ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διάμεση πνευμονοπάθεια : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Διάμεση πνευμονοπάθεια : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Διάμεση πνευμονοπάθεια :  Η διάμεση πνευμονοπάθεια περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διαφορετικές καταστάσεις που προκαλούν φλεγμονή και ουλές γύρω από τους αερόσακους που μοιάζουν με μπαλόνι στους πνεύμονες σας, που ονομάζονται κυψελίδες.

Το οξυγόνο ταξιδεύει μέσω των κυψελών στην κυκλοφορία του αίματος σας. Όταν είναι σημάδια, αυτοί οι σάκοι δεν μπορούν να επεκταθούν τόσο πολύ. Ως αποτέλεσμα, λιγότερο οξυγόνο εισέρχεται στο αίμα σας. Άλλα μέρη των πνευμόνων σας μπορεί επίσης να επηρεαστούν, όπως οι αεραγωγοί, η επένδυση των πνευμόνων και τα αιμοφόρα αγγεία.

Προσδόκιμο ζωής και πρόγνωση

 • Η διάμεση πνευμονοπάθεια μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και ανάλογα με το τι την προκάλεσε. Μερικές φορές προχωρά αργά. Σε άλλες περιπτώσεις, επιδεινώνεται γρήγορα. Τα συμπτώματά σας μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά.
 • Μερικές διάμεσες πνευμονοπάθειες έχουν καλύτερη πρόγνωση από άλλες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους, που ονομάζεται ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, μπορεί να έχει περιορισμένη προοπτική. Η μέση επιβίωση για άτομα με αυτόν τον τύπο είναι αυτή τη στιγμή3 έως 5 χρόνια. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο με ορισμένα φάρμακα και ανάλογα με την πορεία του. Τα άτομα με άλλους τύπους διάμεσης πνευμονικής νόσου, όπως η σαρκοείδωση, μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο.
 • Ενώ η μεταμόσχευση πνευμόνων μπορεί να βελτιώσει την επιβίωσή σας, τα μελλοντικά φάρμακα πιθανότατα θα προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις για τους περισσότερους ανθρώπους
Συμπτώματα της διάμεσης πνευμονικής νόσου
 • Όταν έχετε διάμεση πνευμονοπάθεια, δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό οξυγόνο στο αίμα σας. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε δύσπνοια, ειδικά όταν ασκείστε ή ανεβαίνετε σκάλες. Τελικά, μπορεί να δυσκολευτείτε να αναπνέετε, ακόμη και σε ξεκούραση.
 • Ένας ξηρός βήχας είναι ένα άλλο σύμπτωμα. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται συχνά με την πάροδο του χρόνου.
 • Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχετε πρόβλημα στην αναπνοή. Μετά τη διάγνωση, μπορείτε να ξεκινήσετε θεραπείες για τη διαχείριση της φλεγμονής και των ουλών.

Επιλογές θεραπείας
 • Το συμπληρωματικό οξυγόνο συνιστάται επί του παρόντος στις διεθνείς οδηγίες για τη θεραπεία, αν και καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει το όφελος του. Τα άτομα αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο δύσπνοια με τη χρήση του.
 • Η πνευμονική αποκατάσταση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επίπεδα δραστηριότητας και την ικανότητα άσκησής σας.
 • Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως το στεροειδές πρεδνιζόνη, μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο στους πνεύμονες.
 • Τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, όπως η αζαθειοπρίνη (Imuran), η κυκλοφωσφαμίδη (Cytoxan) και η μυκοφαινολάτη μοφετίλη (CellCept), μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή των επιθέσεων του ανοσοποιητικού συστήματος που βλάπτουν τους πνεύμονες.
 • Τα αντιφινωτικά φάρμακα όπως η πιρφενιδόνη (Esbriet) και το nintedanib (Ovef) μπορεί να αποτρέψουν περαιτέρω ουλές στους πνεύμονες. Αυτά τα φάρμακα και τα δύο έχουν εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι λόγοι αποχής του συντρόφου από τις ερωτικές επαφές

Δέσποινα Βανδή - Ντέμης Νικολαίδης : Γνωστοποιούν την λύση του γάμου τους

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το καλαμποκάλευρο και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

3 λόγοι που η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς

Αθλητισμός Κολύμβηση: Οποιοδήποτε είδος καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τον καρδιακό σας μυ και να αυξήσετε τη δύναμή σας. Αλλά το κολύμπι, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης για την υγεία της καρδιάς. 

Γνωρίστε το θαυματουργό σκουαλένιο

Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.