ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19: Ο covid-19 έχει πάρει την μορφή της γρίπης ή του κρυολογήματος;

Covid-19: Ο covid-19 έχει πάρει την μορφή της γρίπης ή του κρυολογήματος;

Covid-19: Eνώ τα συμπτώματα του COVID-19 σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζουν πλέον με εκείνα των αλλεργιών και του κοινού κρυολογήματος, ο ιός πρέπει να λαμβάνεται ακόμη σοβαρά υπόψη και ο εμβολιασμός παραμένει βασική στρατηγική για τη μείωση των επιπτώσεών του.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, τα συμπτώματα της ήπιας λοίμωξης COVID-19 φαίνεται να έχουν μετατοπιστεί, μοιάζοντας περισσότερο με εκείνα των αλλεργιών και του κοινού κρυολογήματος, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ενώ τα τυπικά συμπτώματα του COVID-19 περιλαμβάνουν βαθύ βήχα, απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης, πονοκέφαλο και πυρετό, τα πρόσφατα περιστατικά παρουσιάζουν συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, όπως ρινική καταρροή, υγρά μάτια και πονόλαιμο.

Covid-19

Η Δρ Τερέζα Λόβινς, ανεξάρτητη οικογενειακή γιατρός στο Κολόμπους της Ιντιάνα, ανέφερε ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν μπερδέψει αυτά τα συμπτώματα με αλλεργίες, αλλά βρήκαν αναποτελεσματικά τα φάρμακα για τις αλλεργίες τους. Η κόπωση συνεχίζει επίσης να αποτελεί συχνό παράπονο μεταξύ των ασθενών με COVID-19, που σε ορισμένες περιπτώσεις διαρκεί έως και 72 ώρες.

Ωστόσο, συμπτώματα όπως ο βαθύς βήχας και η απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης έχουν γίνει λιγότερο συχνά ή έντονα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Dr. William Schaffner, καθηγητής λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, σημείωσε επίσης ότι η πολυδιαφημισμένη απώλεια της γεύσης και της όσφρησης είναι λιγότερο συχνή από ό,τι ήταν τους πρώτους μήνες της επιδημίας.

Οι ειδικοί ανέμεναν αυτή την αλλαγή στα ήπια συμπτώματα του COVID-19 λόγω της αυξημένης ανοσίας του πληθυσμού από τους εμβολιασμούς και τις προηγούμενες λοιμώξεις. Επιπλέον, πρόσφατες τάσεις έχουν δείξει ότι ορισμένες παραλλαγές του ιού, ιδίως το στέλεχος Omicron και οι απόγονοί του, τείνουν να προκαλούν ηπιότερα συμπτώματα.

Παρά τη στροφή προς ηπιότερα συμπτώματα, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο COVID-19 δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα. Οι νοσηλείες για σοβαρά κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί σε ορισμένες περιοχές, και ο ιός μπορεί να εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, ιδίως για άτομα με υποκείμενες παθήσεις ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεχίζουν να συνιστούν αναμνηστικό εμβολιασμό COVID-19 για όλα τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το νεότερο αναμνηστικό COVID-19 στοχεύει ειδικά τα μέλη της οικογένειας παραλλαγών Omicron XBB, η οποία περιλαμβάνει τις παραλλαγές EG.5 και FL.1.5.1, οι οποίες είναι και οι δύο κοινές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Δρ Lovins τόνισε επίσης τη σημασία του κατάλληλου εμβολιασμού για τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Με το ενδεχόμενο τα εμβόλια COVID-19 να αποτελέσουν ετήσιο φαινόμενο παρόμοιο με το εμβόλιο της γρίπης, οι ολοκληρωμένες στρατηγικές εμβολιασμού θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των αναπνευστικών ασθενειών στο μέλλον.

Συνοψίζοντας, ενώ τα συμπτώματα του COVID-19 σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζουν πλέον με εκείνα των αλλεργιών και του κοινού κρυολογήματος, ο ιός πρέπει να λαμβάνεται ακόμη σοβαρά υπόψη και ο εμβολιασμός παραμένει βασική στρατηγική για τη μείωση των επιπτώσεών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το YouTube προώθησε αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο, δείχνει μελέτη

Η Αυστραλία εξετάζει την αντίδρασή της στην covid-19 ως δίδαγμα για μελλοντικές πανδημίες

Μελέτη δείχνει τις επιζήμιες επιπτώσεις της μακροχρόνιας Covid στην εκπαίδευση και τη ζωή των παιδιών και των νέων

Εργαλείο αξιολόγησης για τη διάγνωση της πάθησης Hikikomori

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη δείχνει την αξία του μητρικού γάλακτος που χορηγείται για εξαιρετικά πρόωρα βρέφη

ταν τα βρέφη έφτασαν το ισοδύναμο των 22 έως 26 μηνών ανάπτυξής τους (διορθώθηκε για την προωρότητά τους), δοκιμάστηκαν με την Κλίμακα Βρεφικής Ανάπτυξης Bayley, ένα τεστ που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό παιδιών που κινδυνεύουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.