ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19 Αγγλία: Μείωση καραντίνας αφιχθέντων με ιδιωτικό τεστ

Covid-19 Αγγλία: Μείωση καραντίνας αφιχθέντων με ιδιωτικό τεστ

Covid-19 Αγγλία: Μείωση καραντίνας αφιχθέντων με ιδιωτικό τεστ. Οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Αγγλία από το εξωτερικό θα είναι σύντομα σε θέση να μειώσουν την καραντίνα τους κατά περισσότερο από το ήμισυ, εάν πληρώσουν για μια δοκιμασία Covid μετά από 5 ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός μεταφορών.

Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου και οι εξετάσεις από ιδιωτικές εταιρείες θα κοστίσουν από 65 έως 120 λίρες στερλίνες. Ο Grant Shapps ανέφερε ότι το σχέδιο θα “ενισχύσει τα διεθνή ταξίδια διατηρώντας το κοινό ασφαλές”. Η ταξιδιωτική βιομηχανία χαιρέτισε την πολιτική αλλά την χαρακτήρισε “καθυστερημένη”. Ακολουθεί την ανακοίνωση του Boris Johnson ότι η Αγγλία θα τεθεί υπό “σκληρότερους” περιφερειακούς περιορισμούς τριών πλευρών όταν ολοκληρωθεί το κλείδωμα στις 2 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των νέων ταξιδιωτικών κανόνων, οι επιβάτες που καταφθάνουν από ξένο προορισμό που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κυβερνητικών ταξιδιωτικών διαδρόμων θα πρέπει να εισέλθουν στην απομόνωση. Ωστόσο, εάν πληρώσουν για μια εξέταση μετά από πέντε ημέρες και επιστρέψει αρνητική, δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονωθούν. Τα αποτελέσματα θα εκδίδονται συνήθως σε 24 έως 48 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν από την καραντίνα έξι ημέρες μετά την άφιξη. Ο κ. Shapps είπε: “Η νέα στρατηγική δοκιμών μας θα μας επιτρέψει να ταξιδεύουμε πιο ελεύθερα, να βλέπουμε αγαπημένα πρόσωπα και να καθοδηγούμε τις διεθνείς επιχειρήσεις. Οι επιβάτες θα μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα με αρνητική δοκιμή μετά από 5 ημέρες.

Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία εξετάζουν ένα παρόμοιο σχέδιο, ενώ η Ουαλία είπε ότι ήταν “υποστηρικτική στην πρόταση και στο σχήμα απελευθέρωσης”. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας είπε: “Θα πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία και τα στοιχεία που στηρίζουν αυτό το σχέδιο προτού λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ουαλία“.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα γενιά γιατρών και η εκπαίδευση τους σε νέα δεδομένα

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η μείωση των εκπομπών αερίων απόρροια των lockdown

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Πανδημία Covid 19: Το ποσοστό θανάτου για τον ιό Nipah είναι έως 75% και δεν έχει εμβόλιο. Ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στο Covid-19, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι δεν θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.

4+1 εκπληκτικά οφέλη των σπόρων καρπουζιού

Σπόροι Καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι πυκνοί σε θρεπτικά συστατικά. Όταν ψήνονται, είναι τραγανοί και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άλλες ανθυγιεινές επιλογές σνακ.