Επιχειρηματικά

Αγγλία επένδυση επιχειρηματικότητα: Ισχυρός κλάδος παραμένει η βιοτεχνολογία

Αγγλία επένδυση επιχειρηματικότητα: Ισχυρός κλάδος παραμένει η βιοτεχνολογία

Πρόσφατα στοιχεία, από την BIA και την Clarivate, αποκάλυψαν ότι οι επενδύσεις στη βιοτεχνολογία του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να είναι ισχυρές

Αγγλία επένδυση επιχειρηματικότητα: Πρόσφατα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από την BioIndustry Association (BIA) και την Clarivate, αποκάλυψαν ότι οι επενδύσεις σε εταιρείες βιοτεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να είναι ισχυρές με εταιρείες που συγκεντρώνουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2020 .

Μια αξιοσημείωτη επένδυση που επισημαίνεται από την έκθεση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση 119 εκατομμυρίων £ (154 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από την Freeline Therapeutics – μια εταιρεία γονιδιακής θεραπείας κλινικού σταδίου – στην αρχική δημόσια προσφορά στο NASDAQ. Επιπλέον, η χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID-19, φθάνοντας τα 283 εκατομμύρια £ (364 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το δεύτερο τρίμηνο του 2020

«Σε ένα έτος όπου το COVID-19 προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στην παγκόσμια οικονομία, είναι φανταστικό να βλέπουμε την ισχυρή επενδυτική εικόνα για τη Βιοτεχνολογία του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Steve Bates OBE, Διευθύνων Σύμβουλος της BIA, στις 12 Οκτωβρίου, Δελτίο τύπου 2020.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βιοτεχνολογία του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε τη στρατηγική της αξία και έλαβε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλές επενδύσεις στον τομέα για πρώτη φορά. Αυτό θα μπορούσε να είναι μετασχηματιστικό για τους ασθενείς και την οικονομία, και για τους μετόχους, όταν συνδυαζόμαστε με το παγκόσμιο χρήμα που ήδη προσελκύουμε – μεγάλα φαρμακευτικά προϊόντα, ΗΠΑ και Κινέζοι επιχειρηματίες κεφαλαίων γνωρίζουν ήδη τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο βιοτεχνολογίας”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός έρευνα: τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση

Κορωνοϊός πειραματικά εμβόλια: Οι κατασκευαστές, η βιομηχανία φαρμάκων και η έκτακτη ανάγκη

Φαρμακευτικός τομέας εξέλιξη: ανάγκη παγκόσμιας συνεργασίας σε έρευνα – παρασκευή φαρμάκων

Η Sanofi μπαίνει στο παιχνίδι της παραγωγής εμβολίων από τη Pfizer

Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021. Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.

Η Servier Hellas Top Employer Greece 2021 και Top Employer Europe 2021

Servier Hellas: Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2021 και Top Employer Europe 2021 απέσπασε η φαρμακευτική εταιρεία Servier Hellas γεγονός που την καθιερώνει ως κορυφαίο οργανισμό στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και επιβεβαιώνει την έμπρακτη αφοσίωσή της στη διαμόρφωση και διατήρηση εξαιρετικών συνθηκών εργασίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε τον τίτλο Top Employer 2021 για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ενδιαφέρουσα ομιλία Τσιόδρα σε διαδικτυακό σεμινάριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής,

«Η στρατηγική είναι να τηρούνται τα μέτρα της αποσταστασιοποίησης με ταυτόχρονο εμβολιασμό του πληθυσμού», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «αυτό εξασφαλίζει ένα χαμηλό και σταθερό αριθμό λοίμωξης κι έτσι εξισορροπούνται τα αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος».

Νέο εργαλείο για την παροχή ακριβών χειρουργικών μετρήσεων

Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση.

Εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει μία ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικούς καλεσμένους το Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Δωρεά Φαρμάκων: Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ προχώρησε σε δωρεά του φαρμάκου baricitinib στον ΕΟΔΥ, αξίας άνω των €200,000, το οποίο έχει λάβει άδεια έκτακτης χρήσης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.