ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Bullying οικογένεια: Ο εκφοβισμός από αδέλφια επιφέρει ψυχικά τραύματα

Bullying οικογένεια: Ο εκφοβισμός από αδέλφια επιφέρει ψυχικά τραύματα

Bullying οικογένεια: Ο εκφοβισμός ανάμεσα στα αδέλφια προκαλεί προβλήματα στον ψυχισμό τους, τόσο στα παιδιά που δέχονται όσο και σε εκείνα που ασκούν bullying.

Ο εκφοβισμός από έναν αδελφό ή αδελφή στην παιδική ηλικία μπορεί να έχει διαρκή αποτελέσματα, απειλώντας την ψυχική υγεία στα εφηβικά χρόνια. Αυτό αποδείχθηκε σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ψυχική υγεία επηρεάστηκε, είτε κάποιος ήταν ο εκφοβιστής είτε το θύμα. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ήταν το εύρημα ότι ακόμη και εκείνοι που εκφοβίζουν τα αδέλφια τους, αλλά δεν εκφοβίζονται οι ίδιοι, είχαν φτωχότερα αποτελέσματα ψυχικής υγείας χρόνια αργότερα. Η νέα έρευνα ανέλυσε δεδομένα για 17.000 εφήβους για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος του bullying μεταξύ αδελφών.

Λεπτομέρειες για την μελέτη σχετικά με το bullying

Οι συμμετέχοντες ήταν μέρος της μελέτης Millennium Cohort στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω μελέτηυ ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα αδέλφια υμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τον εκφοβισμό αδελφών σε ηλικία 11 και 14 ετών και για την ψυχική τους υγεία σε ηλικία 17 ετών. Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους απάντησαν επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία του παιδιού τους σε αυτές τις ηλικίες. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι καθώς η συχνότητα του εκφοβισμού αυξανόταν στην πρώιμη έως τη μέση εφηβεία, η σοβαρότητα των προβλημάτων ψυχικής υγείας στα τέλη της εφηβείας αυξάνεται επίσης. Παρόλο που ο εκφοβισμός αδελφών είχε προηγουμένως συνδεθεί με κακά αποτελέσματα ψυχικής υγείας, δεν ήταν γνωστό αν υπάρχει σχέση μεταξύ της επιμονής του εκφοβισμού αδελφών και της σοβαρότητας των αποτελεσμάτων ψυχικής υγείας, μακροπρόθεσμα.

Διερευνήθηκαν ολοκληρωμένα μια σειρά από αποτελέσματα ψυχικής υγείας, τα οποία περιελάμβαναν μέτρα ψυχικής υγείας. Αυτό ίσχυσε για μέτρα τόσο θετικής ευεξίας και αυτοεκτίμησης όσο και αρνητικών συμπτωμάτων ψυχολογικής δυσφορίας. Ως θύμα εκφοβισμού μεταξύ αδελφών, ο δράστης ή και οι δύο είχαν μακροπρόθεσμη επίδραση τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική ψυχική υγεία των εφήβων. Η μελέτη σημείωσε ότι η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερα ευάλωτη περίοδος για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Οι αδελφικές σχέσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτών των ζητημάτων. Οι ερευνητές πρότειναν ότι οι στρατηγικές πρόληψης και οι κλινικές παρεμβάσεις που μειώνουν τον εκφοβισμό αδελφών στην πρώιμη εφηβεία μπορεί να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας στα τελευταία εφηβικά χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά ασκούν bullying;

Ενδοοικογενειακός εκφοβισμός μεταξύ αδελφών

Bullying και ενέργειες αποφυγής

Ποιες οι συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού στα παιδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

6 τρόποι που η θάλασσα ενισχύει την υγεία

Θάλασσα οφέλη υγεία: Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της θάλασσας και της διάθεσης των ανθρώπων, αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην υψηλή περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε μαγνήσιο, που ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας στους ανθρώπους.

Άσκηση και αυτοάνοσο νόσημα - Πώς να ξεκινήσετε

Αθλητισμός: Για πολλά άτομα με αυτοάνοσες διαταραχές, η μέτρια, χαμηλής έντασης άσκηση και η σωματική δραστηριότητα μπορούν να αποφέρουν τεράστιο όφελος για την ποιότητα της ζωής τους. Ειδικότερα, η άσκηση ενισχύει τη σωματική σας ενέργεια. Η παραγωγή ενδορφινών είναι ένα φυσικό παυσίπονο. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και συμβάλει επίσης στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους που επίσης συχνά συνοδεύουν τον χρόνιο πόνο.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Αρτηριακή υπέρταση: Ένας σιωπηλός «δολοφόνος»

«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω νευροπίεση». Ή «έχω ανεβεί σκάλες/έχω αθληθεί και μετρώντας την πίεσή μου είδα ότι ήταν υψηλή». Ή «μέτρησα την πίεσή μου και ήταν 150/90, τι να κάνω;» Πολλές από αυτές τις κουβέντες ακούγονται και λέγονται καθημερινά σε σπίτια ή σε ιατρεία και το κοινό σε όλες είναι ότι τα άτομα που τις λένε τις πιστεύουν.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.