ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός υγεία οφέλη: Η yoga μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση & το στρες που σχετίζεται με καρδιακές νόσους [vid]

Αθλητισμός υγεία οφέλη: Η yoga μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση & το στρες που σχετίζεται με καρδιακές νόσους [vid]

Αθλητισμός υγεία οφέλη: Η έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το στρες, κάτι που μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς.

Η γιόγκα συνοδεύεται από σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένη ευελιξία, μείωση βάρους και βελτιώσεις στην ενέργεια και τη διάθεση. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας. Η πρακτική της γιόγκα, η οποία ξεκίνησε στην αρχαία Ινδία, έχει αποτελέσει το επίκεντρο πολλών κλινικών μελετών και τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς. Για παράδειγμα, άτομα με κολπική μαρμαρυγή, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, κατέγραψαν σημαντικά χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς αφού έκαναν 30 λεπτά ελαφριάς γιόγκα την εβδομάδα για 12 εβδομάδες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Cardiovascular Nursing. Η γιόγκα βελτίωσε επίσης σημαντικά την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής τους, ανέφεραν οι ερευνητές.

  • Η γιόγκα προάγει τη σωματική δραστηριότητα

Η σωματική αδράνεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου, ο Νο. 1 δολοφόνος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA). Είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου που είναι δυνατό να αντιστραφεί. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα είναι πιο πιθανό να γίνουν δραστήριοι και να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2018 στο The International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ μιας τακτικής πρακτικής γιόγκα και πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών και περισσότερων ωρών μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας. Το AHA συνιστά τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα για τη συνολική υγεία της καρδιάς και μέτριας έως υψηλής έντασης δραστηριότητα μυϊκής ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα για πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

  • Η γιόγκα σας βοηθά να διαχειριστείτε το άγχος

Ενώ οι ερευνητές δεν έχουν προσδιορίσει ακριβώς πώς το άγχος συμβάλλει στην καρδιακή νόσο, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των συμπεριφορών και άλλων παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης. Αυτά περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τη σωματική αδράνεια, την υπερκατανάλωση τροφής και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η γιόγκα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση του άγχους και των συναφών θεμάτων. Μια καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Reproductive Biomedicine Online έδειξε βελτίωση στα αποτελέσματα άγχους, κατάθλιψης και ποιότητας ζωής σε γυναίκες που περιμένουν μια αγχωτική ιατρική διαδικασία μετά από ένα πρόγραμμα γιόγκα έξι εβδομάδων. «Οι περισσότερες τεχνικές ανακούφισης από το άγχος περιλαμβάνουν προσοχή στην αναπνοή», λέει ο Joel Kahn, MD, καρδιολόγος στο Kahn Center for Cardiac Longevity στο Grosse Pointe του Μίσιγκαν και συγγραφέας του The Whole Heart Solution. «Ένα από τα βασικά σημεία εστίασης όλων των μορφών γιόγκα είναι η επίγνωση της αναπνοής και το να είμαστε πιο συνειδητοί», προσθέτει.

  • Η γιόγκα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση

Η γιόγκα μπορεί να παίξει ρόλο στη διαχείριση της υπέρτασης, σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε στο Journal of Alternative and Complimentary Medicine. Οι ερευνητές επανεξέτασαν μια χούφτα μελέτες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα μειώνουν τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση. «Θα υποψιαζόμουν ότι το όφελος της γιόγκα εδώ είναι ένας συνδυασμός βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της μείωσης του στρες», λέει ο Robert Ostfeld, MD, ιδρυτής και διευθυντής του Cardiac Wellness Program στο Montefiore Medical Center και αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ιατρικής στο Albert Einstein College of Medicine στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Aκολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η άσκηση βελτιώνει την ψυχική και γνωστική σας υγεία

Η σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερη ευημερία και ανθεκτικότητα στο στες

Ο αντίκτυπος της τακτικής φυσικής δραστηριότητας στην καρδιαγγειακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Εύκολα Pancakes σε λίγα μόλις λεπτά

Brunch: Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο για τα παιδιά σας; Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τα πιο εύκολα pancakes.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!