Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Μόλις 5 ώρες μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου [vid]

Αθλητισμός: Μόλις 5 ώρες μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου [vid]

Αθλητισμός: Λίγες μόνο ώρες μέτριας άσκησης την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Εάν οι Αμερικανοί στις ΗΠΑ πληρούσαν τις συνιστώμενες πέντε ώρες την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας, περισσότερες από 46.000 περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση. Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι το 3% όλων των περιπτώσεων καρκίνου σε ενήλικες στις ΗΠΑ ηλικίας 30 ετών και άνω από το 2013 έως το 2016 οφείλονται σε σωματική αδράνεια. Περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου που σχετίζονται με την καθιστική ζωή αφορούσαν γυναίκες (σχεδόν 33.000). Στους άνδρες οι αντίστοιχες περιπτώσεις καρκίνου ήταν σχεδόν 14.300 κάθε χρόνο.

Ωστόσο, τι είναι αυτό που εμποδίζει τους ανθρώπους να γυμναστούν; Πολλοί αντιμετωπίζουν εμπόδια στη σωματική δραστηριότητα, εξηγούν οι ερευνητές της μελέτης, όπως: έλλειψη χρόνου λόγω πολλών ωρών εργασίας, χαμηλούς μισθούς. το κόστος των συνδρομών στο γυμναστήριο ή του προσωπικού εξοπλισμού, έλλειψη πρόσβασης σε ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης και τα έξοδα φύλαξης των παιδιών. Τέτοια εμπόδια είναι πιο συνηθισμένα σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Μαύρων Αμερικανών στις ΗΠΑ και εκείνων με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Adair Minihan από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Όταν οι ερευνητές εστίασαν στους τύπους καρκίνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 17% των καρκίνων του στομάχου, το 12% των καρκίνων του ενδομητρίου, το 11% των καρκίνων των νεφρών και το 9% των καρκίνων του παχέος εντέρου σχετίζονται με την έλλειψη άσκησης. Επίσης περίπου 8% των καρκίνων του οισοφάγου, 7% των καρκίνων του μαστού και 4% των καρκίνων της ουροδόχου κύστης σχετίζονται με τον ίδιο λόγο. Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise.

 

Την ίδια ώρα, οι πολιτείες με το υψηλότερο ποσοστό καρκίνων που αποδίδονται στη σωματική αδράνεια ανήκουν στον Νότο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Κεντάκι, της Δυτικής Βιρτζίνια, της Λουιζιάνα, του Τενεσί και του Μισισιπή. Τα χαμηλότερα ποσοστά κααταγράφηκαν στις βόρειες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Γιούτα, Μοντάνα, Ουαϊόμινγκ, Ουάσιγκτον και Ουισκόνσιν. Ειδικότερα, το Κεντάκι είχε το υψηλότερο ποσοστό καρκίνων λόγω σωματικής αδράνειας (σχεδόν 4%) ενώ η Γιούτα το χαμηλότερο (περίπου 2%). «Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη να [αξιοποιηθεί] η σωματική δραστηριότητα ως μέσο πρόληψης του καρκίνου και να εφαρμοστούν παρεμβάσεις σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο που αντιμετωπίζουν τα διάφορα συμπεριφορικά και κοινωνικοοικονομικά εμπόδια προς την άσκηση», εξήγησαν οι συγγραφείς.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι ηλιωμένοι που ασκούνται έχουν καλύτερη μνήμη

Τα οφέλη των ασκήσεων χαμηλού αντίκτυπου για την υγεία

Πώς να κάνετε την άσκηση τακτική συνήθεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά εν μέσω καύσωνα;

Σάκχαρο ρύθμιση: Η φυσική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και την πρόληψη των επιπλοκών, ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Πώς να καλλιεργήσεις τις δικές σου μελιτζάνες;

Μελιτζάνα καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των δικών σας μελιτζάνων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια, παρέχοντάς σας φρέσκο απόθεμα αυτού του ευέλικτου λαχανικού για γαστρονομικές δημιουργίες.

Πώς συνδέεται το εγκεφαλικό δίκτυο με τον τραυλισμό;

Νευροεπιστήμη: Ο τραυλισμός επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικό άγχος, ωστόσο η αιτία του τραυλισμού είναι ακόμα άγνωστη.

Close Icon