ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η σημασία της άσκησης για την υγεία των οστών [vid]

Αθλητισμός: Η σημασία της άσκησης για την υγεία των οστών [vid]

Αθλητισμός: Είναι γνωστό ότι η καθιστική ζωή και η σωματική αδράνεια οδηγούν σε μειωμένη οστική μάζα. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την οστική μάζα, μειώνοντας ή επιβραδύνοντας την οστική απώλεια που σχετίζεται με την ηλικία.

Η άσκηση είναι το ερέθισμα που κάνει οστά πιο δυνατά. Οι μύες σας μεγαλώνουν και ενισχύονται μέσα από την τακτική σωματική δραστηριότητα. Παρομοίως συμπεριφέρεται και το οστό. Ειδικότερα η αθλητική δραστηριότητα βοηθά τα οστά να αυξάνουν την περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο και να αναπτύσσονται πιο πυκνά.

Είναι γνωστό ότι η καθιστική ζωή και η σωματική αδράνεια οδηγούν σε μειωμένη οστική μάζα. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την οστική μάζα, μειώνοντας ή επιβραδύνοντας την οστική απώλεια που σχετίζεται με την ηλικία.

Επιπλέον, η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και βελτιώνει επίσης τη μυϊκή δύναμη, την ισορροπία και τον συντονισμό, που βοηθούν στην πρόληψη πτώσεων και καταγμάτων των οστών.

Είναι σημαντικό για άτομα κάθε ηλικίας να ασκούνται. Κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, το κόκαλο χτίζεται γρήγορα και αυξάνει την πυκνότητα και δύναμή του. Η άσκηση βοηθά στη μεγιστοποίηση της οστικής μάζας και μπορεί επομένως να αποτρέψει τα οστικά προβλήματα στα επόμενα χρόνια.

Αφού τα κόκαλα φυσικά εξασθενούν με την ηλικία, είναι ζωτικής σημασίας να ασκούμαστε, σε όλες τις ηλικίες.

Ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για καλή υγεία των οστών;

Οποιαδήποτε άσκηση είναι καλή γιατί προκαλεί συστολή των μυών, που διεγείρει τα οστά να δυναμώσουν. Ο συνδυασμός βαρών με ασκήσεις αντίστασης είναι το ιδανικό σχήμα προπόνησης. Οι ασκήσεις με βάρη είναι αυτές που τοποθετήτε το βάρος στα οστά, όπως π.χ. περπάτημα και τζόκινγκ. Άλλα παραδείγματα ασκήσεων με βάρη
περιλαμβάνουν το αερόμπικ, την πεζοπορία, το χορό, αλλά ακόμη και τις δουλειές του σπιτιού.

Για αρχή μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε, κρατώντας ελαφριά βάρη ή μπουκάλια νερού, ενώ περπατάτε για να αυξήσετε το βάρος στα κόκαλά σας. Οι ασκήσεις αντίστασης ενισχύουν επίσης τα οστά. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν προπονήσεις με βάρη, μηχανήματα βάρους κα.

Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι καλύτερη από την απουσία της. Για παράδειγμα το κολύμπι και το ποδήλατο είναι ασκήσεις που δεν περιλαμβάνουν βάρη, αλλά εξακολουθούν να ασκούν τους μύες σας. Ακόμα και η γιόγκα, ή το Pilates, όταν γίνεται σε έντονο επίπεδο, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των οστών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To Tai chi είναι μία άσκηση που ενισχύει την υγεία και τη συναισθηματική ευημερία

Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική, σεξουαλική και συναιθηματική σου υγεία

Η γιόγκα ως συμπληρωματική θεραπεία και πρόληψη για την κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.