ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η άσκηση βοηθά ολιστικά την υγεία [vid]

Αθλητισμός: Η άσκηση βοηθά ολιστικά την υγεία [vid]

Αθλητισμός: Η τακτική άσκηση σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα, να προλάβετε ή να διαχειριστείτε πληθώρα ασθενειών και πιθανότατα ακόμη και να ζήσετε περισσότερο.

Όλοι το έχουμε ακούσει – η τακτική άσκηση κάνει καλό και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Εάν μάλιστα δεν έχετε ασκηθεί ποτέ στο παρελθόν, τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε αργά και να βρείτε τρόπους για να εντάξετε περισσότερη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να λάβετε τη συνιστώμενη ποσότητα άσκησης για την ηλικία σας.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης για την υγεία;

  • Σας βοηθά να ελέγχετε το βάρος σας.

Μαζί με τη διατροφή, η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους σας και στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Για να διατηρήσετε το βάρος σας, οι θερμίδες που τρώτε και πίνετε πρέπει να είναι ίσες με την ενέργεια που καίτε. Για να χάσετε βάρος, πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε και πίνετε.

  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η άσκηση ενισχύει την καρδιά σας και βελτιώνει την κυκλοφορία σας. Η αυξημένη ροή αίματος αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο σώμα σας. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, όπως η υψηλή χοληστερόλη, η στεφανιαία νόσος και η καρδιακή προσβολή. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

  • Σας βοηθά να διαχειριστεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης.

Η άσκηση μπορεί να μειώσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας και να βοηθήσει την ινσουλίν να λειτουργήσει καλύτερα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου 2. Και αν έχετε ήδη μία από αυτές τις ασθένειες, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να τη διαχειριστείτε.

  • Βοηθά να κόψετε το κάπνισμα.

Η άσκηση μπορεί να διευκολύνει τη διακοπή του καπνίσματος μειώνοντας τα συμπτώματα στέρησης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον περιορισμό του βάρους που μπορεί να προσθέσετε, όταν σταματήσετε το κάπνισμα.

  • Βελτιώνει την ψυχική υγεία και τη διάθεσή σας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο χαλαροί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και να μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης.

  • Βελτιώνει τη σεξουαλική σας υγεία.

Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες. Για όσους έχουν ήδη στυτικές προκήσεις, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας, ενώ έχει βρεθεί ότι για τις γυναίκες, η άσκηση μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική διέγερση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γιόγκα ως συμπληρωματική θεραπεία και πρόληψη για την κατάθλιψη

Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το νευρικό σας σύστημα

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στην καρδιά σας είναι η σωματική δραστηριότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.