Επιστημονικά Νέα

Αθλητισμός Γυναίκες Ακράτεια ούρων: Μια αναλυτική ματιά στο φαινόμενο

Αθλητισμός Γυναίκες Ακράτεια ούρων: Μια αναλυτική ματιά στο φαινόμενο

Αθλητισμός Γυναίκες Ακράτεια ούρων: Η ακράτεια ούρων, είναι ένα συνηθισμένο γυναικείο φαινόμενο που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλεί αμηχανία και να εμποδίζει τις γυναίκες να ασκούνται. Ερευνητές από την Ιταλία θέλησαν να μελετήσουν το φαινόμενο της ακράτειας ούρων στο γενικό πληθυσμό των γυναικών που ασκούνται ή συμμετέχουν σε αθλήματα για σκοπούς αναψυχής προκειμένου να δουν ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν ακράτεια ούρων, αλλά και τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Η ακράτεια ούρων, είναι ένα συνηθισμένο γυναικείο φαινόμενο που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλεί αμηχανία και να εμποδίζει τις γυναίκες να ασκούνται. Ερευνητές από την Ιταλία θέλησαν να μελετήσουν το φαινόμενο της ακράτειας ούρων στο γενικό πληθυσμό των γυναικών που ασκούνται ή συμμετέχουν σε αθλήματα για σκοπούς αναψυχής προκειμένου να δουν ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν ακράτεια ούρων, αλλά και τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Καταρχάς, η ακράτεια ούρων από άγχος χαρακτηρίζεται από ακούσια διαρροή ούρων που σχετίζεται με κάποια δραστηριότητα, όπως ο βήχας, το φτέρνισμα ή η ανύψωση. Η μελέτη για την οποία γίνεται λόγος στο παρόν κείμενο διεξήχθη από τον Stefano Salvatore, MD, από το Πανεπιστήμιο της Insubria στην πόλη Varese της Ιταλίας. Ειδικότερα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από 679 γυναίκες των οποίων η μέση ηλικία ήταν τα 36 έτη. Οι συμμετέχουσες δεν ήταν επαγγελματίες αθλήτριες και είχαν ακόμη την περιόδό τους. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην μελέτη έπαιζαν μπάσκετ (17%), τένις (11%), σκι και ιστιοσανίδα (7%), ήταν ποδηλάτριες και παίκτριες βόλεϊ (6%), καθώς και κολυμβήτριες (4%).

Μεταξύ των γυναικών που ερωτήθηκαν: το 15% ανέφερε συμπτώματα ακράτειας ούρων κατά την άσκηση. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες με διαρροή ούρων βίωναν το φαινόμενο έως και έξι χρόνια. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης πως οι γυναίκες με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ακράτεια ούρων από αυτές που διατηρούσαν ένα πιο υγιές βάρος. Οι γυναίκες που είχαν γεννήσει είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια ούρων από ό, τι οι γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει ποτέ.

Από τις 101 γυναίκες που παρουσίασαν ακράτεια ούρων από στρες:

  • 32 είχαν συμπτώματα μόνο όταν αθλούνταν.
  • 48 είχαν συμπτώματα που συνέβαιναν στην καθημερινή τους ζωή.
  • 21 είχαν συμπτώματα τόσο όταν έπαιζαν σπορ όσο και σε καθημερινές καταστάσεις.

Επιπλέον, το 20% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε πως άλλαξε τον τρόπο που ασκείται με σκοπό να περιορίσει τη διαρροή. Οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακράτεια ούρων από στρες “πρέπει να λαμβάνουν πληροφόρηση και να τους προσφέρονται διαγνωστικές και συντηρητικές θεραπευτικές επιλογές”. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους που δρουν ενισχύοντας τους μύες γύρω από την ουροδόχο κύστη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση είναι σίγουρα θεραπευτική για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το εμβόλιο οπιοειδών θα μπορούσε να είναι «αλλαγή του παιχνιδιού για εθισμό», λέει ερευνητής

Το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για την πρόληψη και τη θεραπεία της κατάχρησης ναρκωτικών και 30 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για τοπικές υπηρεσίες προς όφελος των τοξικομανών.

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.