Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Γενικές Ειδήσεις

Αθλητισμός: Οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου

Αθλητισμός: Οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου

Αθλητισμός: Επειδή η άσκηση ανεβάζει φυσικά τα επίπεδα της ενδορφίνης στο σώμα, μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Οι ενδορφίνες λειτουργούν σαν ένα φυσικό παυσίπονο, όταν απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να αισθανθείτε ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα της περιόδου. Η άσκηση τείνει επίσης να ανακουφίσει τις κράμπες, τον πονοκέφαλο ή τον πόνο στη μέση που σχετίζονται με την περίοδο σας.

Εάν ανησυχείτε για το πώς η περίοδος σας θα επηρεάσει τη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης, δεν είστε μόνοι. Πολλοί παραλείπουν τις προπονήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του μήνα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η τήρηση μιας ρουτίνας άσκησης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα κοινά συμπτώματα που συνοδεύουν την εμμηνόρροια.

Σύμφωνα με τον Δρ Christopher Holligsworth, η περίοδος είναι ένας πολύπλοκος χρόνος από ορμονική άποψη. «Τόσο η προγεστερόνη όσο και τα οιστρογόνα βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της φάσης περιόδου του εμμηνορροϊκού κύκλου, γεγονός που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι και λιγότερο ενεργητικοί», εξηγεί.

Για τον λόγο αυτό, η αποφυγή της άσκησης δεν πρόκειται να εξοικονομήσει ενέργεια – όπως πολλοί πιστεύουν – ή να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Αντί να διακόψετε κάθε αθλητική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, χρησιμοποιήστε αυτήν την εβδομάδα ως ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες προπονήσεις.

Εδώ θα βρείτε πέντε από τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

1. Μείωση των συμπτωμάτων PMS

Εάν αισθανθείτε κόπωση και μεταβολές της διάθεσης τις ημέρες που προηγούνται της περιόδου σας και κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να μειώσει αυτά τα συμπτώματα.

2. Απελευθέρωση ενδορφινών

Επειδή η άσκηση ανεβάζει φυσικά τα επίπεδα της ενδορφίνης, μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Σύμφωνα με τον Brandon Marcello, PhD, δεδομένου ότι οι ενδορφίνες λειτουργούν σαν ένα φυσικό παυσίπονο, όταν απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να αισθανθείτε ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα της περιόδου. Η άσκηση τείνει επίσης να ανακουφίσει τις κράμπες, τον πονοκέφαλο ή τον πόνο στη μέση που σχετίζονται με την περίοδο.

3. Ανακούφιση των επώδυνων περιόδων

Εάν αντιμετωπίζετε οδυνηρές περιόδους, που ονομάζονται επίσης δυσμηνόρροια, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο άβολη μπορεί να είναι αυτή η φάση του μήνα. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι ασκήσεις όπως το ελαφρύ περπάτημα ή η yoga μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε αυτά τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση, η τήριση ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής θα “μπουστάρει” τις δυνάμεις σας και θα σας βοηθήσει να ασκηθείτε καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη του σεξ, όταν έχετε περίοδο

Τα ομαδικά αθλήματα αυξάνουν τη μακροχρόνια ευτυχία

Πώς ο αθλητισμός μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Γιορτάζουμε τους ήρωές μας επικονιαστές

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: :Κάνοντας μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο φιλόξενου περιβάλλοντος για τις μέλισσες και να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή τους για τις μελλοντικές γενιές.

Ολική καταστροφή από φωτιά του εργοστασίου παρασκευής των γευμάτων που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές

Ήδη στην περιοχή βρίσκεται όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φθιώτιδας ενώ η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Πριν από λίγες μέρες, γονείς κατήγγειλαν την εταιρεία λέγοντας ότι ευθύνεται για τη τροφική δηλητηρίαση των παιδιών τους.

Close Icon