ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Για ορισμένες καρδιακές παθήσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με κάποια φάρμακα

Αθλητισμός: Για ορισμένες καρδιακές παθήσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με κάποια φάρμακα

Αθλητισμός: H τακτική άσκηση με μια διατροφή μεσογειακού στυλ, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος είναι μία μεγάλη ασπίδα προστασίας από τη στεφανιαία και αγγειακή νόσο, σύμφωνα με έρευνα του Johns Hopkins.

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στην καρδιά σας είναι η σωματική δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, η τακτική άσκηση με μια διατροφή μεσογειακού στυλ, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος είναι μία μεγάλη ασπίδα προστασίας από τη στεφανιαία και αγγειακή νόσο, σύμφωνα με έρευνα του Johns Hopkins.

«Για ορισμένες καρδιακές παθήσεις, η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με κάποια φάρμακα», λέει ο ειδικός του Johns Hopkins Kerry Stewart, Ed.D.

Η κατανόηση του πώς η σωματική δραστηριότητα ωφελεί την καρδιά σας μπορεί να είναι ισχυρό κίνητρο για να κινηθείτε περισσότερο. Να τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η άσκηση λειτουργεί σαν φάρμακo αναστολέων βήτα για να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

  • Η άσκηση είναι το κλειδί για τον έλεγχο του βάρους.

Ειδικά όταν συνδυάζεται με μια “έξυπνη” διατροφή, η σωματική δραστηριότητα είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την απώλεια βάρους και ακόμη πιο σημαντικό για να την διατηρήσετε, λέει ο Stewart – το οποίο με τη σειρά του βοηθά στη βελτιστοποίηση της υγείας της καρδιάς. Το υπερβολικό βάρος προκαλεί άγχος στην καρδιά και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

  • Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των μυών.

Ένας συνδυασμός αερόβιας προπόνησης (η οποία, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης, μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι και άλλες έντονες καρδιαγγειακές ασκήσεις) και προπόνησης δύναμης (άρση βαρών, προπόνηση με αντιστάσεις) θεωρούνται οι καλύτερες για την υγεία της καρδιάς. Αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την ικανότητα των μυών να αντλούν οξυγόνο από το κυκλοφορούν αίμα. Αυτό μειώνει την ανάγκη η καρδιά – ένα μυϊκό όργανο το ίδιο – να δουλέψει περισσότερο για να αντλήσει περισσότερο αίμα στους μύες, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

  • Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.

Καθώς οι καπνιστές ανακτούν την φόρμα τους μέσω της άσκησης, συχνά κόβουν το κάπνισμα. Και οι άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν το κάπνισμα, το οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις επειδή βλάπτει τη δομή και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η άσκηση είναι συμπληρωματική θεραπεία για τους πόνους στις αρθρώσεις

Η άσκηση εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά σε ορισμένες περιπτώσεις, λένε ειδικοί του Harvard

Ποδηλασία: Τα σημαντικότερα οφέλη της στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Η ικανότητα των μητέρων να "θυμούνται" προηγούμενες εγκυμοσύνες υποδηλώνει νέες στρατηγικές για την πρόληψη επιπλοκών

Αυτή η επιρροή που συνδέεται με τα εμβρυϊκά κύτταρα βασίζεται στην έρευνα που δημοσίευσαν ο Way και οι συνεργάτες του στο Cell το 2015 και η οποία δείχνει ότι τα παιδιά διατηρούν ένα μικρό απόθεμα κυττάρων που μεταφέρονται από τις μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ονομάζονται μητρικά μικροχιμαιρικά κύτταρα.