ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της ποδηλασίας για την καρδιοαναπνευστική υγεία [vid]

Αθλητισμός: Επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της ποδηλασίας για την καρδιοαναπνευστική υγεία [vid]

Αθλητισμός: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ενήλικες συνίσταται να εκτελούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας φυσικής δραστηριότητας, όπως ποδηλασία, κάθε εβδομάδα.

Η ποδηλασία είναι ένα είδος αερόβιας δραστηριότητας χαμηλού αντίκτυπου με σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου. Καθώς είναι σχετικά εύκολο να κάνει κανείς ποδήλατο σε όποια ηλικία και επειδή η ποδηλασία είναι μία μορφή άσκησης κατάλληλη για τα περισσότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης, συνιστά μια δημοφιλή σωματική δραστηριότητα παγκοσμιώς. Έρευνες δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ κάνουν ποδήλατο και οι ειδικοί συνεχίζουν να συνδέουν την ποδηλασία με βελτιωμένα επίπεδα φυσικής κατάστασης και χαμηλότερους κινδύνους ανάπτυξης μιας σειράς ασθενειών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ενήλικες συνίσταται να εκτελούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας φυσικής δραστηριότητας, όπως ποδηλασία, κάθε εβδομάδα.

Τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της ποδηλασίας για την υγεία

  • Καρδιαγγειακή υγεία

Πολλοί ερευνητές σημειώνουν ότι η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2017 προτείνει ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν με το ποδήλατο στην εργασία τους έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της καρδιαγγειακής λειτουργίας, 46% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων και 52% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο.

  • Αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ή υπέρταση, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα με συστάσεις ειδικών, η φυσική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας, θα μπορούσε να είναι η κύρια θεραπεία για την πρόληψη αυτών των καταστάσεων. Η ποδηλασία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με μία ανασκόπηση μελετών, μετά από 3 μήνες, η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί κατά 4,3%, ενώ μετά από 6 μήνες, μπορεί να μειωθεί κατά 11,8%.

  • Υγεία των πνευμόνων

Η ποδηλασία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής υγείας. Μια παλαιότερη μελέτη, από το 2011, επισημαίνει ότι η ποδηλασία για περίπου 170-250 λεπτά την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των πνευμόνων. Η τακτική ποδηλασία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της πνευμονικής λειτουργίας σε άτομα με πνευμονική πάθηση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η άσκηση βελτιώνει την ψυχική και γνωστική σας υγεία

Η ποδηλασία είναι σύμμαχος ψυχικής και συναισθηματικής υγείας

Οι αθλητές διατρέχουν κίνδυνο για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Είναι ασφαλής η απόψυξη στα μικροκύματα;

Απόψυξη μικροκύματα: Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων σας για την απόψυξη των τροφίμων είναι ασφαλής, αλλά πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόψυξης, για να μην αναπτυχθούν επιβλαβή βακτήρια.

Πόσα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία;

Καφές ημικρανία: Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τρία ή περισσότερα ροφήματα με καφεΐνη είχαν υψηλότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ποσότητα καφεΐνης δεν σταμάτησε την ημικρανία. 

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.

Οι γιατροί επιδιώκουν να τερματίσουν την προκατάληψη έναντι των υπέρβαρων ασθενών

Παχυσαρκία: Η έρευνα δείχνει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς για να αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους με ασθενείς και ότι η εκπαίδευση για την παχυσαρκία στις ιατρικές σχολές σε όλο τον κόσμο είναι παραμελημένη.