ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ασκήσεις για οστά: Οι καλύτερες ασκήσεις για τα οστά σας [vid]

Ασκήσεις για οστά: Οι καλύτερες ασκήσεις για τα οστά σας [vid]

Ασκήσεις για οστά: Η καλή ισορροπία και ο συντονισμός μπορεί να κάνουν τη διαφορά - προστατεύοντας από πτώσεις και κατάγματα. Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τις πτώσεις σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε ηλικιωμένους ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Ορισμένοι τύποι άσκησης μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη δύναμη, τον έλεγχο των μυών, την ισορροπία και τον συντονισμό. Η καλή ισορροπία και ο συντονισμός μπορεί να κάνουν τη διαφορά – προστατεύοντας από πτώσεις και κατάγματα. Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τις πτώσεις σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε ηλικιωμένους ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Όλες οι ασκήσεις για τη δύναμη των οστών έχουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Παρέχουν αντίσταση.

Σε αυτές τις μορφές άσκησης, προπονείτε τους μύες σας, δουλεύοντας ενάντια σε κάποιο είδος αντίστασης, όπως αλτήρες, ή ακόμα και το δικό σας σωματικό βάρος. Οι ασκήσεις αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής προπόνησης δύναμης, βασίζονται σε μυϊκές συσπάσεις που τραβούν τα οστά για να τα διεγείρουν να “μαζεύουν”.

  • Έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Οι δραστηριότητες με υψηλότερο αντίκτυπο έχουν γενικά πιο έντονη επίδραση στα οστά από ό, τι οι ασκήσεις χαμηλότερου αντίκτυπου.

  • Είναι υψηλότερης ταχύτητας.

Ο αντίκτυπος μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς αυξάνεται η ταχύτητά σας. Για παράδειγμα, το τζόκινγκ ή η αερόβια άσκηση με γρήγορους ρυθμούς θα κάνουν περισσότερα για να δυναμώσουν τα οστά παρά μια χαλαρή βόλτα.

  • Περιλαμβάνουν ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης.

Η αλλαγή κατεύθυνσης ενώ κινείστε φαίνεται επίσης ότι ωφελεί τα οστά. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη δύναμη των οστών στους γοφούς αθλητών, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπαιζαν αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το σκουός, που περιλαμβάνουν γρήγορες στροφές και ενέργειες εκκίνησης και διακοπής, είχαν μεγαλύτερη οστική δύναμη και οστική πυκνότητα από τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

  • Βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

Οι ασκήσεις που στοχεύουν στην ισορροπία μπορεί να μην είναι οι καλύτερες για τη δημιουργία οστού, αλλά θα σας βοηθήσουν να μην πέσετε, επομένως εξυπηρετούν επίσης μια λειτουργία προστασίας των οστών.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύφθηκε γενετική σχέση μεταξύ διαβήτη και κινδύνου κατάγματος οστών

Ποιες οι συχνότερες αιτίες πόνου στον ώμο;

Όταν η άσκηση είναι συμπληρωματική θεραπεία για τους πόνους στις αρθρώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από έναν ιό σε σε άτομα με «συμπεριφορά υψηλού κινδύνου»

Ο ιός μπορεί να μολύνει το δέρμα ή τις βλεννώδεις μεμβράνες  Ορισμένες φορές προκαλεί κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή και οι περισσότεροι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μια λοίμωξη HPV στη ζωή τους.

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.