Ασφάλιση Υγείας

Τζάστιν Τριντό: Η κλιματική αλλαγή θα κάνει την ασφάλιση «πιο δύσκολη»

Τζάστιν Τριντό: Η κλιματική αλλαγή θα κάνει την ασφάλιση «πιο δύσκολη»

Τζάστιν Τριντό: Οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν προσεκτικότερα πόσο καλά είναι προετοιμασμένες οι κοινότητες, καθώς διάφορες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν περισσότερες καταστροφές. 

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναγνώρισε ότι η αυξανόμενη συχνότητα των καταστροφικών πυρκαγιών θα δυσκολέψει ορισμένους Καναδούς να αποκτήσουν ασφάλιση. Ο Τριντό έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην περιοχή του Κεντρικού Οκαναγκάν της B.C. για να μιλήσει με τοπικούς αξιωματούχους σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις στις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην επαρχία«Αντιμετωπίζουμε έναν κόσμο που αλλάζει αυτή τη στιγμή, το κλίμα που αλλάζει», είπε. «Βλέπουμε όλο και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Η ασφάλιση θα γίνει πιο δύσκολη για τους ανθρώπους να την αποκτήσουν, ακόμη και για εκείνους που μπορούν να την αποκτήσουν».

Τα σχόλια του πρωθυπουργού έρχονται καθώς ειδικοί στον τομέα των ασφαλίσεων λένε ότι το φάσμα των φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν έχουν ως αποτέλεσμα αυξήσεις για πολλούς Καναδούς. Ο Κρεγκ Στιούαρτ, αντιπρόεδρος του IBC για την κλιματική αλλαγή και τα ομοσπονδιακά ζητήματα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι εκτιμά ότι τα ασφάλιστρα θα μπορούσαν να αυξηθούν μεταξύ 5 και 15%. Οι καναδικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δει απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο από το 2018, είπε ο Stewart.

Αλλά αυτά τα έξοδα ασφάλισης προέρχονται συνήθως από μαζικά, μεμονωμένα γεγονότα και όχι από έναν «αριθμό καταστροφών» όπως αυτό που παρατηρήθηκε το 2023. Είπε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν προσεκτικότερα πόσο καλά είναι προετοιμασμένες οι κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευμένων πυροσβεστικών αντιδράσεων ή ακόμη και της κατοχής πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς διάφορες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν περισσότερες καταστροφές. Μόνο το 2023, περισσότερα από 15 εκατομμύρια εκτάρια γης κάηκαν κατά τη φετινή περίοδο των πυρκαγιών – ένα ρεκόρ που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα από τότε που άρχισαν να καταγράφονται.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι είναι η χειρότερη σεζόν που έχει καταγραφεί με περισσότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι το τέλος της τυπικής περιόδου πυρκαγιάς. Ωστόσο, με την κλιματική αλλαγή να είναι πάντα παρούσα, αξιωματούχοι των Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά δήλωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα ήταν ασυνήθιστο να καούν οι πυρκαγιές μέχρι τον Οκτώβριο και με την τρέχουσα εκτεταμένη ξηρασία σε εθνικό επίπεδο, η δραστηριότητα των πυρκαγιών θα μπορούσε ακόμη και να συνεχιστεί μέχρι πρώτη χιονόπτωση.

Δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές που προκαλούν απειλή για τους Καναδούς και την ασφάλειά τους. Από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν τη Νέα Σκωτία μέχρι τους ανεμοστρόβιλους στα Λιβάδια και την περιοχή της Οτάβα τον Ιούλιο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέλος στις καταιγίδες αφήνοντας πολλούς με κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα σπίτια. Η Anne Kleffner, καθηγήτρια διαχείρισης κινδύνων και ασφάλισης στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, είπε ότι ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι πιθανό να λαμβάνουν πολύ περισσότερες αποζημιώσεις από το κανονικό, οι κυβερνητικοί κανονισμοί τους απαιτούν να έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς πόρους.

Ο Τριντό είπε ότι με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες, εναπόκειται στην κυβέρνηση να είναι εκεί. «Αυτό εναπόκειται σε όλους μας να είμαστε εκεί για βοήθεια, να βοηθήσουμε τις κοινότητες και τα άτομα που έχουν χάσει τα πάντα που πρέπει να ξαναχτίσουν», είπε. «Πρέπει να πάρουμε μαθήματα για το πώς να ανοικοδομήσουμε με ασφάλεια. Εννοώ, έχουμε δει τη διαφορά μεταξύ γειτονιών που χτίστηκαν με γνώμονα την πυρασφάλεια και γειτονιών που χτίστηκαν πριν. Αυτό ήταν πραγματικά κάτι που άξιζε να σκεφτεί κανείς».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές προσμετρώνται στο ύψος της σύνταξης

Υποχρεωτική ασφάλιση και πινακίδες κυκλοφορίας για τους ποδηλάτες

Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Υγείας

Χρειάζομαι ασφάλιση κατοικίας εάν νοικιάζω το σπίτι που μένω;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα

ΔΥΠΑ: Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα με αντικείμενο τη νέα επιχειρηματικότητα για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.