Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat

Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat

Πληθωρισμός: Ο δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- διαμορφώθηκε στο 2,9%, σύμφωνος με την αρχική μέτρηση και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Τα πρώτα θετικά δείγματα φάνηκαν για την ελληνική οικονομία και τον πληθωρισμό, μετά από την συνεχόμενη πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά εξαιτίας της ακρίβειας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας εμφάνισε τον 8ο χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον μήνα Μάιο. Αυτό κρίνεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών εκ μέρους της κυβέρνησης να συγκρατήσουν τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Πιο αναλυτικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,6%, σύμφωνος με την αρχική μέτρηση της Eurostat και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τον Απρίλιο του 2024 είχε διαμορφωθεί στο 2,4%. Επιπλέον, ο δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- διαμορφώθηκε στο 2,9%, σύμφωνος με την αρχική μέτρηση και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σημειώνεται πως το 2,6% παραμένει σημαντικά πάνω από τον στόχο του πληθωρισμού στο 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωπαϊκή οικονομία. Τέλος, υπογραμμίζεται πως στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,7% έναντι 2,6% τον Απρίλιο.

Όσο για τις χώρες που τα πήγαν καλύτερα, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία (0,0%), τη Φινλανδία (0,4%) και την Ιταλία (0,8%). Από την άλλη μεριά, τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,8%), το Βέλγιο (4,9%) και φυσικά την Κροατία (4,3%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, στατιστικά … και πραγματικά

Κουντουρά στο healthweb:Τους 5 πρώτους μήνες υπάρχει υπερπλεόνασμα 2 δισ., η κυβέρνηση δεν κάνει αναδιανομή του πλούτου

Μητσοτάκης: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΕΣΥ κατά 50%

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός, κατ' οίκον διανομή φαρμάκων και Τέμπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιθανότητα για μια μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Φορολογική δήλωση: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου, όταν εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο καινούργιος ιστότοπος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΔΥΠΑ: Πρόκειται για έναν καινούργιο διαδικτυακό τόπο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες που υλοποιούνται στις 87 σχολές που λειτουργεί η ΔΥΠΑ σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Close Icon