Ασφάλιση Υγείας

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Eurostat: Τα στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη αποκαλύπτουν συγκράτηση του πληθωρισμού των τροφίμων στο 4% από 5,6% του Ιανουαρίου, με τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα να καταγράφουν μείωση στο 2,2% από 6,9%.

Τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός δεν παρουσίασε σημαντική μεταβλητότητα, φτάνοντας στο 3,2% στην Ελλάδα έναντι 2,6% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός της χώρας ανήλθε στο 3,1%. Τα στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη αποκαλύπτουν συγκράτηση του πληθωρισμού των τροφίμων στο 4% από 5,6% του Ιανουαρίου, με τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα να καταγράφουν μείωση στο 2,2% από 6,9%.

Αναλύοντας τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να διατηρήσουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο, στο 4% (σε αντίθεση με το 5,6% του Ιανουαρίου). Ακολουθούν οι υπηρεσίες με 3,9% (έναντι 4% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με 1,6% (από 2% τον Ιανουάριο) και η ενέργεια με -3,7% (βελτίωση από -6,1% του Ιανουαρίου).

Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού περιλαμβάνουν τη Λετονία με μέτριο 0,7%, την Ιταλία με 0,9% και τη Λιθουανία με 1,1%. Αντίθετα, η Κροατία προηγείται με πληθωρισμό 4,8%, ακολουθούμενη από την Εσθονία με 4,4% και την Αυστρία με 4,2%. Στη Γερμανία, ο πληθωρισμός μετριάστηκε στο 2,7% από 3,1% τον Ιανουάριο, ενώ η Γαλλία σημείωσε παρόμοια τάση με τον πληθωρισμό να υποχωρεί στο 3,1% από 3,4% τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οικονομία: 4 μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας - Μείωση τιμών έως 18,1%

Τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας φέρνουν νέες μειωμένες τιμές

ΕΛΣΤΑΤ: Ελαφριά μείωση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Ιανουάριο

Ακρίβεια: Άμεσα τίθενται σε εφαρμογή 4 μέτρα κατά της ακρίβειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.