Ασφάλιση Υγείας

Market Pass: Δεν περισσεύουν χρήματα για την επέκτασή του

Market Pass: Δεν περισσεύουν χρήματα για την επέκτασή του

Market Pass: Υπάρχουν συζητήσεις για το αν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο του Market Pass για όσους ζουν στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις φυσικές καταστροφές.

Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες ζώα πνίγηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν. Οι άνθρωποι στις περιοχές της Θεσσαλίας παραμένουν πνιγμένοι στις λάσπες, προσπαθώντας να συνέλθουν από την ανείπωτη καταστροφή που τους βρήκε. Παράλληλα, μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση ελλοχεύει με την αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στις πηγείσες περιοχές.

Market Pass: Πώς το επηρεάζει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός;

Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 600 εκατ. ευρώ, καθώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες δεν επιτρέπουν αναβολές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια γενναιοδωρίας και επομένως στη ΔΕΘ πρόκειται να είναι φειδωλός. Ανάμεσα στα μέτρα που είχαν “κλειδώσει” ως στήριξη στους πολίτες που βλέπουν την ακρίβεια να συρρικνώνει το εισόδημά τους ήταν και το Market Pass. Όπως είχε διαρρεύσει, θα δινόταν επέκταση του μέτρου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως ξεμακραίνει επικίνδυνα.

 

Υπάρχουν συζητήσεις για το αν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο του Market Pass για όσους ζουν στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις φυσικές καταστροφές. Ταυτόχρονα, συζητούν μέσα στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ενός ειδικού τέλους φυσικών καταστροφών. Ευτυχώς, δεν πρόκειται να είναι οριζόντιο τέλος και συνεπώς δεν θα το επωμιστούν όλοι οι πολίτες. Αντιθέτως, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περιοριστεί στα υπερκέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημοσιονομική σταθερότητα και στήριξη της κοινωνίας στη ΔΕΘ

Από την Τετάρτη σε ισχύ το Καλάθι Σχολικών Ειδών

Market Pass: Οι αιτήσεις για Αύγουστο έως Οκτώβριο ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου

Market Pass: Μέσα Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πότε θα γίνει η καταβολή στους δικαιούχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τζάστιν Τριντό: Η κλιματική αλλαγή θα κάνει την ασφάλιση «πιο δύσκολη»

Τζάστιν Τριντό: Οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν προσεκτικότερα πόσο καλά είναι προετοιμασμένες οι κοινότητες, καθώς διάφορες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν περισσότερες καταστροφές.