ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αναπνευστικό: Αυξάνεται ο κίνδυνος για αναπνευστικές λοιμώξεις σε βρέφη και παιδιά

Αναπνευστικό: Αυξάνεται ο κίνδυνος για αναπνευστικές λοιμώξεις σε βρέφη και παιδιά

Αναπνευστικό: Οι μελέτες υπογραμμίζουν τους πολύπλευρους παράγοντες που συμβάλλουν στις λοιμώξεις του αναπνευστικού σε μικρά παιδιά και υπογραμμίζουν τη σημασία των προληπτικών μέτρων.

Δύο πρόσφατες μελέτες έριξαν φως στον αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού σε βρέφη και μικρά παιδιά, ιδιαίτερα σε αυτά που ζουν σε αστικές περιοχές. Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Λοίμωξη του αναπνευστικού σε παιδιά

Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερα από 660 παιδιά και τις μητέρες τους από την εγκυμοσύνη μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, τα παιδιά που ζούσαν σε αστικές περιοχές είχαν κατά μέσο όρο 17 λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως βήχας και κρυολόγημα, σε σύγκριση με 15 λοιμώξεις στις αγροτικές περιοχές. Η μελέτη διεξήγαγε επίσης λεπτομερείς εξετάσεις αίματος σε έγκυες γυναίκες και νεογνά, αποκαλύπτοντας διαφορές στο ανοσοποιητικό σύστημα μωρών αστικών και αγροτικών περιοχών. Ο Δρ. Nicklas Brustad, ερευνητής και γιατρός με έδρα τη Δανία, σημείωσε ότι η μελέτη υποδηλώνει ότι η αστική ζωή είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για λοιμώξεις πρώιμης ηλικίας, ακόμη και αν συνυπολογιστούν παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παρακολούθηση παιδικών σταθμών.

Η δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatric Pulmonology, περιελάμβανε δεδομένα για περισσότερες από 1.300 μητέρες και παιδιά στη Σκωτία και την Αγγλία. Διαπίστωσε ότι ο θηλασμός για περισσότερο από έξι μήνες μείωσε τον κίνδυνο λοιμώξεων στα μικρά παιδιά. Ωστόσο, η παρακολούθηση του παιδικού σταθμού αύξανε τον κίνδυνο. Τα παιδιά που ζούσαν σε υγρά σπίτια είχαν διπλάσιες πιθανότητες να χρειαστούν εισπνευστήρες για τα αναπνευστικά συμπτώματα και εισπνευστήρες στεροειδών για θεραπεία. Επιπλέον, η διαβίωση σε περιοχές με έντονη κυκλοφορία αύξησε τον κίνδυνο λοιμώξεων στο στήθος, ενώ η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου αύξησε τον κίνδυνο βήχα και συριγμού.

Ο Δρ. Tom Ruffles, της Ιατρικής Σχολής του Μπράιτον και του Σάσεξ και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Sussex NHS Foundation Trust, τόνισε τη σημασία του θηλασμού και της μείωσης της έκθεσης σε λοιμώξεις στον παιδικό σταθμό. Τόνισε επίσης την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων υγρασίας και μούχλας στα σπίτια και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο Δρ Somnath Mukhopadhyay, συν-συγγραφέας της μελέτης, ζήτησε επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση προβλημάτων μούχλας και υγρασίας στην κοινωνική στέγαση, υποστηρίζοντας νόμους που υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να επιλύουν άμεσα τέτοια ζητήματα.

Αυτές οι μελέτες υπογραμμίζουν τους πολύπλευρους παράγοντες που συμβάλλουν στις λοιμώξεις του αναπνευστικού σε μικρά παιδιά και υπογραμμίζουν τη σημασία των προληπτικών μέτρων όπως ο θηλασμός, η μείωση της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς κινδύνους και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις αστικές περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η καρύδα θεωρείται superfood;

Ο ιός του κοινού κρυολογήματος προδιαθέτει τους ανθρώπους για μακρά COVID

Μια κατάσταση του δέρματος που χρειάζεται την προσοχή σας

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί να συνδέεται με ιογενή λοίμωξη, υποστηρίζει νέα μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.