Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Η ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα συνεχίζει να ενισχύεται το 2024

Η ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα συνεχίζει να ενισχύεται το 2024

Μετά τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που είχαν σχεδιαστεί για την προώθηση της σταθερότητας της αγοράς, εγκρίθηκαν οκτώ ασφαλιστές ακινήτων και ατυχημάτων να εισέλθουν στην ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα.

Η ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα συνεχίζει να ενισχύεται, δείχνοντας ενδείξεις ότι η πρόσφατη νομοθεσία έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων. Μετά τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που είχαν σχεδιαστεί για την προώθηση της σταθερότητας της αγοράς, εγκρίθηκαν οκτώ ασφαλιστές ακινήτων και ατυχημάτων να εισέλθουν στην ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα.

Μιλώντας στην Citizens Property Insurance Corporation (Citizens), η OIR σημείωσε ότι το 2023, η κρατική ασφαλιστική εταιρεία της Φλόριντα παρουσίασε βελτιώσεις στην οικονομική της ισχύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα αντιμετώπισε δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, με ορισμένες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να γίνονται αφερέγγυες και άλλες να επιλέγουν να σταματήσουν την κάλυψη εκεί εντελώς επειδή οι ασφαλιστές της Φλόριντα θα έχουν μια δύσκολη ανανέωση αντασφάλισης τον Ιούνιο, ακόμη και με την εφαρμογή των νομοθετικών μεταρρυθμίσεων.

Επτά ασφαλιστικές εταιρείες κηρύχθηκαν αφερέγγυες στη Φλόριντα. Τα μέσα ετήσια ασφάλιστρα ακινήτων αυξήθηκαν κατά 42% φέτος στα 6.000 δολάρια στη Φλόριντα, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο των 1.700 δολαρίων. Οι ανανεώσεις στο τέλος του έτους 2023 παρουσίασαν αυξήσεις προσαρμοσμένων επιτοκίων για την ανανέωση αντασφάλισης ακινήτων κατά μέσο όρο 35% ως σωρευτικό αποτέλεσμα ζημιών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα, οικονομικό/κοινωνικό πληθωρισμό και γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Καθώς η αγορά συνεχίζει να σταθεροποιείται, η OIR παρακολουθεί το συνεχές ενδιαφέρον των εξουσιοδοτημένων ασφαλιστικών εταιρειών για το πρόγραμμα Μείωση του Πληθυσμού των Πολιτών. Το 2024, η OIR ενέκρινε 13 εταιρείες να αναλάβουν περισσότερες από 354.000 πολιτικές από τους πολίτες. Το 2023, περισσότερα από 275.000 συμβόλαια αναλήφθηκαν από τους Πολίτες, μειώνοντας την έκθεση του Πολίτη κατά περισσότερα από 113 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η OIR παραμένει σταθερή στις προσπάθειες σταθεροποίησης της ασφαλιστικής αγοράς της Φλόριντα με την εφαρμογή νομοθετικών μεταρρυθμίσεων και την πρόσληψη περισσότερων ασφαλιστών στο κράτος. Η HCI ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ότι η κατά πλειοψηφία θυγατρική της, η TypTap Insurance Company, είχε αναλάβει με επιτυχία περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια ισχύον ασφάλιστρα από τους Citizens. Ο αριθμός των πολιτικών που ανέλαβε το TypTap ήταν περίπου 6.800 πολιτικές.

Η εισαγωγή του Προγράμματος Αντασφάλισης για Βοήθεια Ασφαλισμένων και του Προγράμματος Επιχειρησιακής Αντασφαλιστικής Βοήθειας της Φλόριντα θα συμβάλει στην άμβλυνση της αγοράς αντασφάλισης σε κάποιο βαθμό. Περίπου το 15% των ιδιοκτητών σπιτιού στην πολιτεία δεν είχαν ασφάλιση περιουσίας, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο του 7%, σύμφωνα με το Insurance Information Institute, έναν ερευνητικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο.

Η AAA λέει ότι δεν θα ανανεώσει ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια στη Φλόριντα λόγω μιας «άνευ προηγουμένου» αύξησης των επιτοκίων αντασφάλισης στην πολιτεία μετά την περσινή περίοδο των τυφώνων, καθιστώντας την εταιρεία την τελευταία ασφαλιστική εταιρεία που μείωσε την έκθεσή της σε κίνδυνο στην Πολιτεία Sunshine.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το μέλλον της ασφάλισης αυτοκινήτων;

1 στους 5 Αυστραλούς χρειάζονται ασφάλιση αλλά δεν έχουν

Βρετανία: Γιατί αποκαλείται πλέον η Wall Street της ασφάλισης;

Τι συμβαίνει στην ασφαλιστική αγορά της Νέας Ζηλανδίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ

Κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ: Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταγμένων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, εφόσον έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα παροχής από άλλον φορέα για το έτος 2024.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Close Icon