Ασφάλιση Υγείας

Νέα Ζηλανδία: Τι συμβαίνει στην ασφαλιστική αγορά της Νέας Ζηλανδίας;

Νέα Ζηλανδία: Τι συμβαίνει στην ασφαλιστική αγορά της Νέας Ζηλανδίας;

Νέα Ζηλανδία: Ο οικονομικός αντίκτυπος δύο σοβαρών καιρικών φαινομένων στις αρχές του 2023, με συνδυασμένη ασφαλιστική ζημία περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογράμμισε την ευπάθεια του τοπικού ασφαλιστικού τοπίου στα κλιματικά φαινόμενα.

Η Marsh αποκάλυψε την «Ενημέρωση της ασφαλιστικής αγοράς της Νέας Ζηλανδίας 2023: Έτος σε ανασκόπηση», παρέχοντας μια ανάλυση που απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον ασφαλιστικό κλάδο της Νέας Ζηλανδίας. Η έκθεση εμβαθύνει στην περίπλοκη δυναμική της αγοράς, εξετάζοντας τις επιπτώσεις οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην ασφαλιστική κάλυψη, τις προτιμήσεις των ασφαλιστών και τις διακυμάνσεις των επιτοκίων σε 12 διακριτές κατηγορίες ασφάλισης. Ένα σημαντικό μέρος της ανάλυσης επικεντρώνεται στις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, στην πίεση από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, στην κατάσταση της αντασφαλιστικής ικανότητας και στην κρίσιμη σημασία των ισχυρών στρατηγικών διαχείρισης κινδύνου για τους ασφαλισμένους.

Ενημέρωση της αγοράς ασφάλισης ακινήτων της Νέας Ζηλανδίας

Η αξιολόγηση έδειξε ότι ενώ η αγορά ασφάλισης ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία συνεχίζει να περιηγείται σε ταραγμένα νερά από το 2024, υπάρχουν αναδυόμενοι δείκτες πιθανής σταθεροποίησης και ανάκαμψης της αγοράς καθώς εξελίσσεται το έτος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαταραχές. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός αντίκτυπος δύο σοβαρών καιρικών φαινομένων στις αρχές του 2023, με συνδυασμένη ασφαλιστική ζημία περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογράμμισε την ευπάθεια του τοπικού ασφαλιστικού τοπίου στα κλιματικά φαινόμενα. Παρά αυτές τις προκλήσεις, υπάρχει αρνητικό πλεονέκτημα, καθώς ο ευρύτερος ασφαλιστικός κλάδος έδειξε σημάδια αναζωπύρωσης, με βελτιωμένη κερδοφορία, εισροή νέων κεφαλαίων επενδύσεων και διεύρυνση της ικανότητας αναδοχής.

Ενημέρωση της αγοράς ασφάλισης αστικής ευθύνης της Νέας Ζηλανδίας

Ο τομέας της ασφάλισης αστικής ευθύνης, ο οποίος περιλαμβάνει κάλυψη για διευθυντές και στελέχη (D&O) και κινδύνους στον κυβερνοχώρο, παρουσίασε μια κάπως πιο φωτεινή προοπτική. Το 2023 σημειώθηκε σταθεροποίηση της αγοράς και μείωση των επιτοκίων για οντότητες που επιδεικνύουν αποτελεσματική διαχείριση κινδύνου. Αντίθετα, οι αγοραστές ασφάλισης επαγγελματικής αποζημίωσης (PI) αντιμετώπισαν συνεχή εμπόδια, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους τομείς.

Ενημέρωση της ασφαλιστικής αγοράς κατασκευών της Νέας Ζηλανδίας

Η αγορά ασφάλισης κατασκευών προετοιμάζεται για συνεχή ανοδική πίεση στα επιτόκια μέχρι το 2024, τροφοδοτούμενη από τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα αποζημιώσεων. Τοποθεσίες που είναι επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές, ιδίως το Wellington, αντιμετωπίζουν αυξημένες ασφαλιστικές προκλήσεις.

Ενημέρωση της αγοράς ασφάλισης ζωής και υγείας ομίλου Νέας Ζηλανδίας

Στον τομέα της ομαδικής ασφάλισης ζωής, εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα των μοντέλων τιμολόγησης για μακροπρόθεσμα επιδόματα αναπηρίας, ωθούμενη από την αύξηση των αξιώσεων που σχετίζονται με το άγχος και τα ζητήματα ψυχικής υγείας. Επιπλέον, ο τομέας της ασφάλισης υγείας παλεύει με τις επιπτώσεις του πληθωρισμού του ιατρικού κόστους στις στρατηγικές τιμολόγησης. Η Marsh δημοσίευσε την ενημέρωση της για την ασφαλιστική αγορά της Νέας Ζηλανδίας μετά την δημοσίευση της αναθεώρησης του ασφαλιστικού κινδύνου συναλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΗΠΑ: Μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία παραδέχεται δεύτερη παραβίαση δεδομένων

Γερμανία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα $65 δισ. έως το 2029

Η ασφαλιστική ζημία για την κατάρρευση γέφυρας στις ΗΠΑ ίσως φτάσει τα 3 δισ. δολάρια

Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία με μικρό μερίδιο αγοράς έχει 95% νέων επενδύσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.