Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

AXA: Οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν 690 £ ετησίως σε ασφαλιστήρια

AXA: Οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν 690 £ ετησίως σε ασφαλιστήρια

AXA: Το μέλλον έχει τόσες πολλές αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να κάνεις σταθερά σχέδια και οι ανεπιθύμητες εκπλήξεις μπορούν να μας πιάσουν όλους απροετοίμαστους.

Ως μέρος της εκστρατείας της AXA UK «Future You Will Thank You», η ασφαλιστική εταιρεία ανέθεσε μια μελέτη OnePoll που εξέταζε πώς οι άνθρωποι στη Βρετανία πιστεύουν ότι θα διαμορφωθεί η ζωή τους. Διαπίστωσε ότι ο μέσος ενήλικας αναμένει να ζει σε έξι σπίτια σε τρεις πόλεις και να έχει έξι θέσεις εργασίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, ανακάλυψε επίσης ότι τα άτομα αναμένουν να έχουν επτά αυτοκίνητα και να ταξιδέψουν σε 11 χώρες. Παρά τα σχέδιά τους, ωστόσο, το 59% των ερωτηθέντων αναγνωρίζει ότι οι φιλοδοξίες συχνά αλλάζουν, με το 72% να προβλέπει ότι οι συνήθειες των δαπανών τους θα αλλάξουν καθώς εξελίσσονται οι προτεραιότητές τους.

Οι βασικές μελλοντικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν την απόλαυση των διακοπών (50%) και τη διασφάλιση της ευτυχίας των παιδιών τους (42%), ενώ το 20% παρακινείται από την προοπτική αγοράς νέου ακινήτου. Επιπλέον, τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι το 58% των ανθρώπων πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν το μέλλον τους, ιδιαίτερα στην υγεία και ευεξία (56%), στον οικονομικό προγραμματισμό (46%) και στην ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης (24%).

Μια αξιοσημείωτη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον μελλοντικό οικονομικό προγραμματισμό ήρθε επίσης στο φως, με το 49% των συμμετεχόντων να έχουν στρατηγική για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους. Αντίθετα, μόνο το 9% λείπει και δεν σχεδιάζει να αναπτύξει ένα τέτοιο σχέδιο. Συγκρίνοντας αυτά τα αποτελέσματα με την έρευνα του 2022 της AXA, η εστίαση στη μείωση παραμένει στα εστιατόρια και τα ρούχα. Εν τω μεταξύ, υπάρχει αυξημένη προθυμία για δαπάνες για διακοπές, που αυξάνεται στο 36% από 27% πριν από δύο χρόνια.

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης συνεχής έμφαση στην προστασία από απρόβλεπτα γεγονότα μέσω της ασφάλισης. Κατά μέσο όρο, οι ενήλικες ξοδεύουν περίπου £690 ετησίως σε διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια, μια αύξηση £129 από το 2022. Αυτή η δαπάνη περιλαμβάνει κάλυψη για αυτοκίνητα, σπίτια, κινητές συσκευές, υγεία, ταξίδια και άλλα τιμαλφή.

Αν και το 43% παραδέχτηκε ότι επιλέγει τη φθηνότερη επιλογή ασφάλισης, ελπίζοντας να μην τη χρειαστεί ποτέ, η  ασφάλιση:

  • αυτοκινήτου (64%),
  • σπιτιού (60%)
  • και περιεχομένου (45%)

παραμένουν τα κορυφαία συμβόλαια που αγοράζουν οι άνθρωποι για να μετριάσουν απροσδόκητα γεγονότα. «Το μέλλον έχει τόσες πολλές αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να κάνεις σταθερά σχέδια και οι ανεπιθύμητες εκπλήξεις μπορούν να μας πιάσουν όλους απροετοίμαστους», σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της AXA UK και Ιρλανδίας, Tara Foley. «Το να βεβαιωθείς ότι είσαι προστατευμένος αν συμβεί το χειρότερο προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Η έρευνά μας δείχνει ότι οι άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά το μέλλον τους, επενδύουν χρήματα για μια βροχερή μέρα και συνάπτουν ασφάλιση για να προστατεύσουν ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Ως κοινωνία, έχουμε βιώσει πολλές απροσδόκητες αλλαγές τα τελευταία χρόνια και η έρευνά μας δείχνει ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την ανάγκη να προστατευτούν από μελλοντικούς κινδύνους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

4 κοινά οφέλη ευεξίας στην ασφάλιση ζωής

Νέα Ζηλανδία: Το 76% των νοσηλευτών ψυχικής υγείας έχουν δεχθεί επίθεση

Ποιοι συνταξιούχοι θα είναι οι "προνομιούχοι" για τα αναδρομικά

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 3 έως 7 Ιουνίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιθανότητα για μια μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Φορολογική δήλωση: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου, όταν εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο καινούργιος ιστότοπος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΔΥΠΑ: Πρόκειται για έναν καινούργιο διαδικτυακό τόπο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες που υλοποιούνται στις 87 σχολές που λειτουργεί η ΔΥΠΑ σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Close Icon