Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Ανακουφιστική φροντίδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά με SMS

Ανακουφιστική φροντίδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά με SMS

Ανακουφιστική φροντίδα: Η δράση αφορά στη διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για πολίτες 30 έως 70 ετών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα, πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει άμεσα η δράση της αποστολής SMS για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου “Σπύρος Δοξιάδης”, οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, έτσι ώστε να προβούν σε εξετάσεις για την καρδιαγγειακή τους υγεία.

Έχει θεσπιστεί Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών κινδύνων με βάση το νομοσχέδιο. Η δράση αφορά στη διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την καταγραφή συγκεκριμένων παραμέτρων του προφίλ του εκάστοτε εξεταζόμενου πολίτη. Είναι μια πρωτοποριακή δράση, με εκατομμύρια παραλήπτες.

Aπευθύνεται σε Έλληνες πολίτες και πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια, ηλικίας τριάντα (30) έως εβδομήντα (70) ετών που διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), και αποσκοπεί αφενός στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αφετέρου στη συλλογή πληθυσμιακών δεδομένων.

Πώς θα κάνετε δωρεάν εξετάσεις;

  • Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για τις δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  • Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θάνος Πλεύρης στην Βουλή για την ανακουφιστική φροντίδα

Θεανώ Καρποδίνη: Η επόμενη μέρα για τον ΕΟΠΥΥ . Τι σχεδιάζουν

Επιλογή σειράς περικοπών από υο Υπουργείο υγείας σε νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και φάρμακα, για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας

Αγαπηδάκη-Πλεύρης: 300 εκατ. ευρώ σε προγράμματα πρόληψης από το Ταμείο Ανάκαμψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ

Κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ: Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταγμένων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, εφόσον έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα παροχής από άλλον φορέα για το έτος 2024.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Close Icon