ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αρθρίτιδα: Τι μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή της οστεοαρθρίτιδας;

Αρθρίτιδα: Τι μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή της οστεοαρθρίτιδας;

Αρθρίτιδα: 32,5 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν αρθρίτιδα, η οποία ιατρικά αναφέρεται ως οστεοαρθρίτιδα. Συνήθως επηρεάζει τα χέρια, τα γόνατα, τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη.

Η μακροχρόνια χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την αρθρίτιδα του γόνατος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η μελέτη εξέτασε τη χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη και παρακολούθησε τη φλεγμονή του γόνατος χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία για 4 χρόνια.

Επιδείνωση της αρθρίτιδας

Ο πόνος και η δυσκαμψία στις αρθρώσεις μπορεί να κάνουν τις συνηθισμένες εργασίες ταλαιπωρία, αλλά μερικές προσαρμογές στον τρόπο ζωής μπορούν να κρατήσουν μακριά τη φλεγμονή. Η μελέτη συνέκρινε 277 ασθενείς που έλαβαν ΜΣΑΦ για αρθρίτιδα του γόνατος με 793 ασθενείς σε μια ομάδα ελέγχου. Όσοι χρησιμοποίησαν το φάρμακο δεν έδειξαν κανένα όφελος από τη χρήση ΜΣΑΦ και η φλεγμονή τους επιδεινώθηκε μέχρι το τέλος των 4 ετών της μελέτης, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.

«Σε αυτή τη μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων, μπορέσαμε να δείξουμε ότι δεν υπήρχαν προστατευτικοί μηχανισμοί από τα ΜΣΑΦ για τη μείωση της φλεγμονής ή την επιβράδυνση της εξέλιξης της οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος», είπε ο Luitjens. Το CDC λέει ότι 32,5 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν αρθρίτιδα, η οποία ιατρικά αναφέρεται ως οστεοαρθρίτιδα. Συνήθως επηρεάζει τα χέρια, τα γόνατα, τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη φθείροντας μόνιμα τους χόνδρους που μαλακώνουν τα άκρα των οστών σε αυτές τις αρθρώσεις, λέει η Mayo Clinic.

Οι ασθενείς που έλαβαν ΜΣΑΦ είχαν χειρότερη φλεγμονή στην αρχή της μελέτης, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Ο Luitjens είπε ότι όσοι έλαβαν ΜΣΑΦ μπορεί να ήταν «σωματικά πιο δραστήριοι λόγω ανακούφισης από τον πόνο, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιδείνωση της αρθρίτιδας, αν και προσαρμόσαμε τη σωματική δραστηριότητα στο μοντέλο μας».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πονάνε το δάχτυλά σας;

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας δυσχεραίνουν πολλές φορές την ποιότητα ύπνου των ασθενών - Αντιμετώπιση

Πώς βοηθά το πράσινο φως στη μείωση του πόνου;

Πώς σχετίζεται το μεταβολικό σύνδρομο με την ουρική αρθρίτιδα;

Πώς μπορεί να επιδεινωθεί η φλεγμονή της αρθρίτιδας;

Τι χειρουργείο πρέπει να κάνετε αν έχετε οστεοαρθρίτιδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Μεταβολισμός: Ενσωματώνοντας τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό στη διατροφή σας μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης θερμίδων του σώματός σας και τη συνολική ευεξία.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.