ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πόνος στην πλάτη: Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία βοηθά να αποφευχθεί η λήψη φαρμάκων [vid]

Πόνος στην πλάτη: Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία βοηθά να αποφευχθεί η λήψη φαρμάκων [vid]

Πόνος στην πλάτη: Σύμφωνα με μια μελέτη, η έγκαιρη φυσικοθεραπεία μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες να λάβετε φαρμακευτική αγωγή, εάν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη.

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας είναι πιθανό να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ανακούφιση. Η χειρουργική επέμβαση είναι χρήσιμη σε μια μειονότητα των περιπτώσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος στην πλάτη δεν είναι επικίνδυνος, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις περιπτώσεις εκείνες που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα, όπως:

  • πόνος στην πλάτη που εμφανίζεται ταυτόχρονα με πυρετό
  • αδυναμία στα πόδια που έρχεται απότομα ή χειροτερεύει σταδιακά
  • μούδιασμα στη βουβωνική χώρα
  • απώλεια ελέγχου του εντέρου ή της ουροδόχου κύστης
  • πόνος που επιδεινώνεται αντί να βελτιωθεί
  • αδυναμία εύρεσης άνετης θέσης για να καθίσετε ή να κοιμηθείτε σε περιόδους που αισθάνεστε πόνο στην πλάτη

Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία μπορεί να προλάβει την φαρμακευτική αγωγή

Εάν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη και θέλετε να αποφύγετε τη λήψη ισχυρών αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τον πόνο, ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν φυσιοθεραπευτή, προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Health Services Research.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις ασφαλιστικές ανάγκες περίπου 150.000 ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με πόνο στην πλάτη. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που συμβουλεύτηκαν για πρώτη φορά έναν φυσιοθεραπευτή είχαν 89% χαμηλότερη πιθανότητα να λάβουν συνταγές φαρμάκων σε σύγκριση με εκείνους που επισκέφτηκαν άλλους παρόχους υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόνο στην πλάτη. Επίσης, ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν μαγνητική ή αξονική τομογραφία ή να αναζητήσουν επείγουσα περίθαλψη για να ανακουφίσουν τον πόνο τους.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι φυσιοθεραπευτές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα ο πόνος στην πλάτη, που δεν προσφέρουν άλλοι πάροχοι υγείας, ενώ η προσέγγισή τους για τη θεραπεία του πόνου με συγκεκριμένες ασκήσεις για την ευθυγράμμιση του σώματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου και να περιορίσει την ανάγκη λήψης φαρμάκων.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνική ρευματολογική εταιρία : Στόχος η ζωή

Την Κυριακή 6 Ιουνίου “Κολυμπάμε για τη Ζωή”

Πώς πρέπει να αθλούμαι εάν έχω διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Τα συμπτώματα της μακράς Covid επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους

Long Covid: . Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του μπορεί να μην είναι αρκετός για να σταματήσει την ανακάλυψη λοιμώξεων COVID-19 και να αποτρέψει τη μακροχρόνια COVID-19.

Μέχρι 30/6 οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 23:59, μπορούν οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2022- 2023.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.