ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πόνος στην πλάτη: Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία βοηθά να αποφευχθεί η λήψη φαρμάκων [vid]

Πόνος στην πλάτη: Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία βοηθά να αποφευχθεί η λήψη φαρμάκων [vid]

Πόνος στην πλάτη: Σύμφωνα με μια μελέτη, η έγκαιρη φυσικοθεραπεία μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες να λάβετε φαρμακευτική αγωγή, εάν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη.

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας είναι πιθανό να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ανακούφιση. Η χειρουργική επέμβαση είναι χρήσιμη σε μια μειονότητα των περιπτώσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος στην πλάτη δεν είναι επικίνδυνος, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις περιπτώσεις εκείνες που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα, όπως:

  • πόνος στην πλάτη που εμφανίζεται ταυτόχρονα με πυρετό
  • αδυναμία στα πόδια που έρχεται απότομα ή χειροτερεύει σταδιακά
  • μούδιασμα στη βουβωνική χώρα
  • απώλεια ελέγχου του εντέρου ή της ουροδόχου κύστης
  • πόνος που επιδεινώνεται αντί να βελτιωθεί
  • αδυναμία εύρεσης άνετης θέσης για να καθίσετε ή να κοιμηθείτε σε περιόδους που αισθάνεστε πόνο στην πλάτη

Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία μπορεί να προλάβει την φαρμακευτική αγωγή

Εάν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη και θέλετε να αποφύγετε τη λήψη ισχυρών αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τον πόνο, ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν φυσιοθεραπευτή, προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Health Services Research.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις ασφαλιστικές ανάγκες περίπου 150.000 ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με πόνο στην πλάτη. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που συμβουλεύτηκαν για πρώτη φορά έναν φυσιοθεραπευτή είχαν 89% χαμηλότερη πιθανότητα να λάβουν συνταγές φαρμάκων σε σύγκριση με εκείνους που επισκέφτηκαν άλλους παρόχους υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόνο στην πλάτη. Επίσης, ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν μαγνητική ή αξονική τομογραφία ή να αναζητήσουν επείγουσα περίθαλψη για να ανακουφίσουν τον πόνο τους.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι φυσιοθεραπευτές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα ο πόνος στην πλάτη, που δεν προσφέρουν άλλοι πάροχοι υγείας, ενώ η προσέγγισή τους για τη θεραπεία του πόνου με συγκεκριμένες ασκήσεις για την ευθυγράμμιση του σώματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου και να περιορίσει την ανάγκη λήψης φαρμάκων.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνική ρευματολογική εταιρία : Στόχος η ζωή

Την Κυριακή 6 Ιουνίου “Κολυμπάμε για τη Ζωή”

Πώς πρέπει να αθλούμαι εάν έχω διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι απαραίτητο σε μια υγιεινή διατροφή

Ανθεκτικό άμυλο: Η τακτική κατανάλωση τροφών που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μαζί με άφθονα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά οι καταβολές την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους. Ειδικότερα, το επίδομα παιδιού θα λάβουν 820.486 δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να πλησιάζει τα 180 εκατ. ευρώ.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.