ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αποτοξίνωση εμβόλιο κορωνοϊός: Μπορεί κάποιος να αποτοξινωθεί από τη λήψη του εμβολίου για την Covid;

Αποτοξίνωση εμβόλιο κορωνοϊός: Μπορεί κάποιος να αποτοξινωθεί από τη λήψη του εμβολίου για την Covid;

Αποτοξίνωση εμβόλιο κορωνοϊός: Ένα περίεργο φαινόμενο που αναπτύχθηκε από αυτό το πρόσφατο τοπίο είναι ότι μερικοί άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για το πώς να «αποτοξινωθούν» από το εμβόλιο αφού το λάβουν, ιδιαίτερα αν δεν ήθελαν να το κάνουν εξαρχής. 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το πώς να «αποτοξινωθούν» από το εμβόλιο της COVID-19 μετά τη λήψη του, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσε να έχει επιζήμια αποτελέσματα. Είναι όμως αυτό ασφαλές ή ακόμα και δυνατό; Σχεδόν 3 στους 4 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει εμβόλιο κατά της COVID-19. Πάνω από 9 στους 10 από αυτούς που δήλωσαν ότι σκόπευαν να εμβολιαστούν στις αρχές του 2021 έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τον Οκτώβριο και την ενισχυτική δόση για όλους τους ενήλικες τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι που μπορεί προηγουμένως να διστάζουν να εμβολιαστούν, έχουν αντιμετωπίσει πρόσθετες πιέσεις για να λάβουν το εμβόλιο.

Πόσοι αμφισβητούν το εμβόλιο εξαρχής;

Ενώ 7 στους 10 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους δήλωσαν ότι θα άφηναν τη δουλειά τους εάν ο εργοδότης τους ζητούσε να εμβολιαστούν, μόλις 1 στους 20 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους λένε ότι το έχουν κάνει πράγματι. Περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των μη εμβολιασμένων εργαζομένων (5% των ενηλίκων συνολικά) δηλώνουν ότι θα άφηναν τη δουλειά τους εάν ο εργοδότης τους απαιτούσε να κάνουν εμβόλιο ή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται σε 7 στους 10 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους ( 9% όλων των ενηλίκων) εάν τα εβδομαδιαία τεστ δεν είναι επιλογή. Αν και τα ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να επιβραδύνονται, ο εμβολιασμός συνεχίζεται. Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι που κάνουν εμβόλια μπορεί να μην είχαν προγραμματίσει να το κάνουν στο παρελθόν.

Πώς ξεκίνησε η τάση για αποτοξίνωση από το εμβόλιο;

Ένα περίεργο φαινόμενο που αναπτύχθηκε από αυτό το πρόσφατο τοπίο είναι ότι μερικοί άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για το πώς να «αποτοξινωθούν» από το εμβόλιο αφού το λάβουν, ιδιαίτερα αν δεν ήθελαν να το κάνουν εξαρχής. Οι προτάσεις για «αποτοξίνωση» μετά τη λήψη ενός εμβολίου κατά της COVID-19 κυμαίνονταν από λουτρά με βόρακα έως δίαιτες αποτοξίνωσης. Οι προτεινόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης περιελάμβαναν δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά για να «δέσουν τις τοξίνες» στα εμβόλια, μαζί με συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένου του ψευδάργυρου και των βιταμινών C και D. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι πρότειναν ακόμη και την τοποθέτηση βεντάλιας στο σημείο της ένεσης για να αφαιρεθεί το εμβόλιο.

Ακραίοι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο πρέπει να λάβουν προφυλακτική δόση ιβερμεκτίνης και υδροξυχλωροκίνης για να εξουδετερώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο του εμβολίου στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ο FDA δεν εγκρίνει τη χρήση ιβερμεκτίνης αξιόπιστης πηγής ή υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση της COVID-19. Αν και η άνοδος αυτής της παραπληροφόρησης μπορεί να φαίνεται περίεργη σε μερικούς, η καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και γιατρός για τον HIV, κα. Μόνικα Γκάντι, πιστεύει ότι εν μέρει ευθύνονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπήρχε πάντα παραπληροφόρηση σχετικά με τον HIV από ακαδημαϊκούς υψηλού προφίλ, και σε ένα σημείο, τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, “αλλά δεν κατέληξε να έχει αυτή την εμβέλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με άτομα με MD και Ph.D. να γνωστοποιούν ότι το mRNA και οι πρωτεΐνες παραμένουν στο σώμα σας, ότι είναι τοξικό και ότι σκοτώνει άλλα κύτταρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ είπε ότι ο Οργανισμός ανησυχεί για το ότι οι άνθρωποι «απορρίπτουν την omicron ως ήπια»

Τα φιλελεύθερα εξέχοντα πανεπιστήμια των ΗΠΑ Cornell και George Washington θεσπίζουν αυστηρούς νέους κανόνες για τον κορωνοϊό

Ο FDA έχει αντιμετωπίσει πιέσεις να δημοσιοποιήσει όλα τα δεδομένα σχετικά με τη διαδικασία έγκρισής του για το εμβόλιο covid της Pfizer

Οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι η εντολή εμβολίου Μπάιντεν θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το τέλειο εορταστικό δείπνο για τον σύντροφό σας;

Εορταστικό δείπνο: Η δημιουργία του τέλειου δείπνου γενεθλίων για το αγαπημένο σας πρόσωπο περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό, προσοχή στη λεπτομέρεια και προσθέστε μια νότα εξατομίκευσης για να κάνετε την περίσταση πραγματικά ξεχωριστή.

Τι είναι το σύνδρομο ασθενούς κτιρίου;

Το σύνδρομο ασθενούς κτιρίου (SBS) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά συμπτωμάτων που παρουσιάζονται από άτομα που περνούν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο κτίριο ή κλειστό χώρο.

Τι είναι οι διαταραχές εξάλειψης και πώς αντιμετωπίζονται;

Η θεραπεία για διαταραχές εξάλειψης μπορεί να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό συμπεριφορικών παρεμβάσεων, όπως εκπαίδευση της ουροδόχου κύστης, προγραμματισμένη τουαλέτα και θετική ενίσχυση, καθώς και ιατρικές παρεμβάσεις, όπως φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία.

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.